Bravčový mišmaš so zeleninou v paradajkovej omáčke

Recept Bravčový mišmaš so zeleninou v paradajkovej omáčke

Pridal: Vysokoskolak v kuchy, 17.7.2015

Kategorie: Bravčové mäso, Mäso

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Často sa mi stáva, že moje pôsobenie v kuchyni silne pripomína varenie psíka a mačičky zo známej Čapkovej rozprávky. Prihodím do hrnca toto a ešte toto, štipku tohto, lyžičku hentoho, žblnk tamtoho, všetko zamiešať.. A čakám, či mi to nevybuchne. Chvalabohu, zatiaľ sa tak nestalo a ja vám môžem priniesť ďalší recept, ktorý stojí za to. V tomto prípade sa nezdaru vôbec nemusíte obávať, tento raz sa jedná o ten lepší prípad so šťastným koncom (a spokojným bruchom).

FOTKA OD VÁS

Pridal: Vysokoskolak v kuchy, 17.7.2015

Kategorie: Bravčové mäso, Mäso

SUROVINY

500 gbravčové plece
400 ml (lúpané - 1 konzerva)paradajky
1 kscibuľa
kokosový olej
2 strúčiky cesnak
1 ksmrkva
2 veľké ružičkybrokolica
2 hrste (dubáky, kuriatka)sušené hríby
2 poháre (sterilizované)fazuľové struky
bylinková soľ
(podľa chuti)mleté čierne korenie
(podľa chuti)sladká paprika

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Sušené hríby zalejeme vriacou vodou a necháme chvíľu odstáť.
  2. Bravčové plece umyjeme, zbavíme blán a prebytočného tuku a nakrájame na kocky s veľkosťou sústa.
  3. Cibuľu a cesnak nakrájame nadrobno a pridáme ich do hrnca s rozohriatym kokosovým olejom.
  4. Necháme ich speniť a pridáme bravčovinu ochutenú bylinkovou soľou, paprikou a korením.
  5. Mäso sprudka opečieme zo všetkých strán a potom zalejeme celou konzervou lúpaných paradajok (ak máme tie v celku, prekrojíme ich na menšie kusy).
  6. Zmiernime plameň a dusíme.
  7. Pridáme scedené hríby a mrkvu nakrájanú na kolieska.
  8. Brokolicu rozoberieme na menšie ružičky a rovnako ich prihodíme k mäsu.
  9. Na záver už iba doplníme sterilizované fazuľové struky a dusíme, kým mäso nie je mäkké.
  10. Celkovo by to malo byť minimálne 30 minút, treba ho vyskúšať vidličkou.
Ako ste na tom vy a bezmyšlienkovité varenie? Pripravili ste už nejaké jedlo, ktoré na prvý pohľad mohlo pôsobiť ako neskutočná zlátanina, ale napokon z toho bola delikatesa? Podeľte sa, rada vyskúšam a nechám sa inšpirovať!
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť