Bravčový mišmaš so zeleninou v paradajkovej omáčke

Pridal: Vysokoskolak v kuchy, 17.7.2015
Kategorie: Bravčové mäso, Mäso
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKUNahraj fotku a pochváľ sa
Často sa mi stáva, že moje pôsobenie v kuchyni silne pripomína varenie psíka a mačičky zo známej Čapkovej rozprávky. Prihodím do hrnca toto a ešte toto, štipku tohto, lyžičku hentoho, žblnk tamtoho, všetko zamiešať.. A čakám, či mi to nevybuchne. Chvalabohu, zatiaľ sa tak nestalo a ja vám môžem priniesť ďalší recept, ktorý stojí za to. V tomto prípade sa nezdaru vôbec nemusíte obávať, tento raz sa jedná o ten lepší prípad so šťastným koncom (a spokojným bruchom).
FOTKA OD VÁS
Pridal: Vysokoskolak v kuchy, 17.7.2015
Kategorie: Bravčové mäso, Mäso
SUROVINY
500 gbravčové plece
400 ml (lúpané - 1 konzerva)paradajky
1 kscibuľa
kokosový olej
2 strúčiky cesnak
1 ksmrkva
2 veľké ružičkybrokolica
2 hrste (dubáky, kuriatka)sušené hríby
2 poháre (sterilizované)fazuľové struky
bylinková soľ
(podľa chuti)mleté čierne korenie
(podľa chuti)sladká paprika
- Sušené hríby zalejeme vriacou vodou a necháme chvíľu odstáť.
- Bravčové plece umyjeme, zbavíme blán a prebytočného tuku a nakrájame na kocky s veľkosťou sústa.
- Cibuľu a cesnak nakrájame nadrobno a pridáme ich do hrnca s rozohriatym kokosovým olejom.
- Necháme ich speniť a pridáme bravčovinu ochutenú bylinkovou soľou, paprikou a korením.
- Mäso sprudka opečieme zo všetkých strán a potom zalejeme celou konzervou lúpaných paradajok (ak máme tie v celku, prekrojíme ich na menšie kusy).
- Zmiernime plameň a dusíme.
- Pridáme scedené hríby a mrkvu nakrájanú na kolieska.
- Brokolicu rozoberieme na menšie ružičky a rovnako ich prihodíme k mäsu.
- Na záver už iba doplníme sterilizované fazuľové struky a dusíme, kým mäso nie je mäkké.
- Celkovo by to malo byť minimálne 30 minút, treba ho vyskúšať vidličkou.
KOMENTÁRE K RECEPTU