Bravčový mišmaš so zeleninou v paradajkovej omáčke

Bravčový mišmaš so zeleninou v paradajkovej omáčke

By 17. júla 2015

Často sa mi stáva, že moje pôsobenie v kuchyni silne pripomína varenie psíka a mačičky zo známej Čapkovej rozprávky. Prihodím do hrnca toto a ešte toto, štipku tohto, lyžičku hentoho, žblnk tamtoho, všetko zamiešať.. A čakám, či mi to nevybuchne. Chvalabohu, zatiaľ sa tak nestalo a ja vám môžem priniesť ďalší recept, ktorý stojí za to. V tomto prípade sa nezdaru vôbec nemusíte obávať, tento raz sa jedná o ten lepší prípad so šťastným koncom (a spokojným bruchom).

 

 

Ingredients

Instructions

  1. Sušené hríby zalejeme vriacou vodou a necháme chvíľu odstáť.
  2. Bravčové plece umyjeme, zbavíme blán a prebytočného tuku a nakrájame na kocky s veľkosťou sústa.
  3. Cibuľu a cesnak nakrájame nadrobno a pridáme ich do hrnca s rozohriatym kokosovým olejom.
  4. Necháme ich speniť a pridáme bravčovinu ochutenú bylinkovou soľou, paprikou a korením.
  5. Mäso sprudka opečieme zo všetkých strán a potom zalejeme celou konzervou lúpaných paradajok (ak máme tie v celku, prekrojíme ich na menšie kusy).
  6. Zmiernime plameň a dusíme.
  7. Pridáme scedené hríby a mrkvu nakrájanú na kolieska.
  8. Brokolicu rozoberieme na menšie ružičky a rovnako ich prihodíme k mäsu.
  9. Na záver už iba doplníme sterilizované fazuľové struky a dusíme, kým mäso nie je mäkké.
  10. Celkovo by to malo byť minimálne 30 minút, treba ho vyskúšať vidličkou.

Ako ste na tom vy a bezmyšlienkovité varenie? Pripravili ste už nejaké jedlo, ktoré na prvý pohľad mohlo pôsobiť ako neskutočná zlátanina, ale napokon z toho bola delikatesa? Podeľte sa, rada vyskúšam a nechám sa inšpirovať!

Bravčový mišmaš so zeleninou v paradajkovej omáčke

Print

Šudentka astrofyziky, ktorá varí a pečie, keď sa nudí.


Môj blog: www.vysokoskolak-v-kuchyni.blogspot.sk

1 hviezdička2 hviezdičky3 hviezdičky4 hviezdičky5 hviezdičiek (Žiadne hodnotenie)
Loading...

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *