Baklažánové minipizze s olivami a nivou

Recept Baklažánové minipizze s olivami a nivou

Pridal: Vysokoskolak v kuchy, 15.7.2015

Kategorie: Prílohy, 15 minútovky, Chuťovky

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Baklažán má už v mojej kuchyni pevné miesto a v blízkej budúcnosti ho odtiaľ nehodlám vytesniť. Je to veľmi vďačná zelenina, pretože vyžaduje iba minimum úsilia na prípravu a iba pár minút za sporákom. Hlavne, čo sa minipizze týka. Nakrájate baklažán, obložíte ho čím len chcete a vložíte do rúry. Fanfáááry a o pár minút sa môžete napchať, až budete krochkať blahom. Preto bolo len otázkou času, kedy pripravím i kombináciu, ktorú mám na akejkoľvek pizzi najradšej: olivy a nivu. Tým som vlastne prezradila všetko. Ingrediencie sú na jednu gigantickú porciu.

FOTKA OD VÁS

Pridal: Vysokoskolak v kuchy, 15.7.2015

Kategorie: Prílohy, 15 minútovky, Chuťovky

SUROVINY

1 veľký baklažán
3 PL (ideálne domáci)kečup
celý balíček zelené olivy
bylinková soľ
oregano
100 g (alebo iný syr s modrou plesňou)niva

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Baklažán umyjeme a nakrájame na kolieska s hrúbkou asi 1 cm.
  2. Posypeme ho bylinkovou soľou a necháme vypotiť.
  3. Prebytočnú tekutinu vsajeme kuchynskou utierkou a kolieska uložíme na plech s papierom na pečenie, ktorý potrieme olivovým olejom.
  4. Na kolieska lyžičkou nanesieme vrstvu kečupu, posypeme oreganom a obložíme olivami nakrájanými na kolieska.
  5. Na záver posypeme nastrúhaným syrom niva a dáme do vyhriatej rúry piecť na 15-20 minút, kým baklažán nie je mäkký.
Mimochodom, baklažán považujem za mimoriadne fotogenického spolupracovníka. Tmavo fialová šupka krásne kontrastuje so svetlou dužinou, kúsok farebnosti v podobe kečupu a kde-tu kolieska zelených olív, no nie je to nádhera? Čím by ste si svoju obľúbenú pizzu obložili vy? Zbožňujete taliansku klasiku z tenučkého chrumkavého cesta, alebo som vás dostatočne motivovala a presvedčila, aby ste vyskúšali tieto mini baklažánové?
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť