6 receptov na osviežujúce letné limonády

Pridal: Katka, 22.7.2015
Kategorie: Tipy a triky
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKUNahraj fotku a pochváľ sa
FOTKA OD VÁS
Pridal: Katka, 22.7.2015
Kategorie: Tipy a triky
6 receptov na osviežujúce letné limonády
Limonády sú počas letného obdobia nápojom, ktorý okrem zmrzliny dokáže najviac osviežiť. Základom je väčšinou voda, avšak ak máte chuť pripraviť niečo extra môžete pridať rôzne ingrediencie ako limoncello, Prosecco alebo pre dospelých rôzne druhy alkoholu. Pozrite sa s nami na skvelé limonády, ktoré by ste toto leto mali určite vyskúšať. 1. Levanduľovo-bazalková limonáda Levanduľu dostanete kúpiť takmer všade, poprípade ju môžete tak ako bazalku pestovať doma. Príprava limonády je naozaj jednoduchá a to osvieženie stojí naozaj za to. Limonáda je sladká, avšak nie príliš. Správne množstvo citrónovej šťavy dodá limonáde tú správnu chuť a osvieži aj počas najhorúcejších dní. Ingrediencie:- 1 kávová lyžička drvenej levandule,
- 3/4 pohára čerstvej bazalky (nahrubo nasekaná, + celá na ozdobu)
- 1/2 - 1/2 pohára medu alebo hnedého cukru,
- 5 pohárov vody,
- 1 pohár šťavy z citrónov,
- ľad
- V malom kastróliku priveďte do varu 2 šálky vody spolu s levanduľou a cukrom.
- Akonáhle dosiahne voda bod varu, odložte kastrólik nabod a pridajte nasekanú bazalku.
- Nechajte prikryté 10 minút.
- Medzitým dajte do džbánu šťavu z citrónov a pridajte 3 šálky vody.
- Akonáhle je bazalka vylúhovaná, sceďte pripravenú bazalkovo-levanduľovú vodu do džbánu s citrónom.
- Dobre premiešajte o ochutnajte. Ak s vám limonáda zdá málo sladká, môžete pridať hnedý cukor alebo med.
- Uložte džbán do chladničky a nechajte poriadne vychladiť.
- Pred podávaním pridajte ľad.
- 1 malý melón alebo 1/2 veľkého melóna bez semiačok,
- šťava zo 6 - 8 citrónov,
- 1/4 - 1 šálka domáceho vanilkového sirupu alebo 1 PL vanilkového extraktu,
- ľad
- lístky mäty,
- Vydlabeme melón, nezabudnite tiež vybrať z melóna šťavu
- Šťavu pretlačíme cez sitko aby sme sa zbavili semiačok. Alebo môžete vložiť melón do mixéra a rozmixovať melón na šťavu. Následne ho iba precedíte cez sito, čím sa zbavíte semiačok a vlákien.
- Scedenú melónovú šťavu nalejte do 2/3 džbánu.
- Dochuťte limonádu podľa vašej chuti. Pridajte vanilkový extrakt alebo vanilkový sirup. Môžete tiež použiť aj samotné zrniečka z vanilkového struku.
- Podávajte s kockami ľadu, ozdobené lístkami mäty.
- 1/2 pohára cukru,
- 1 pohár citrónovej šťavy,
- 6 pohárov vody,
- 1 pohár ananásového džúsu,
- 2 kávové lyžičky limetkovej šťavy
- Cukor spolu s pohárom vody priveďte na miernom ohni za stáleho miešana do varu v stredne veľkom hrnci. Miešajte kým sa cukor rozpustí. Nechajte vychladnúť.
- Vo veľkom džbáne spolu zmiešajte pripravený cukrový sirup, citrónovú šťavu, ananásový džps, limetkovú šťavu a 5 pohárov čistej vody.
- Vložte do chladničky a nechajte poriadne vychladnúť.
- Podávajte s kockami ľadu.
- 3 poháre chledeného Prosecco,
- 1 pohár likéru limoncello
- 1 pohár mrazených malín
- 6 vetvičiek čerstvej mäty
- Vo veľkom džbáne spolu zmiešame prosecco a limoncello.
- Do pohára, v ktorom budeme podávať kokteil dáme na dno mrazené maliny, zalejeme pripraveným proseccom a ozdobíme čerstvou mätou.
- 350 g odkôstkovaných čerešní,
- 3/4 pohára citrónovej šťavy,
- 2/3 pohára cukru,
- 4 poháre perlivej minerálky
- Odkôstkované čerešne vložte do mixéra a rozmixujte dohladka na šťavu.
- Čerešňovú šťavu preceďte do džbánu cez sitko.
- Prilejte citrónovú šťavu a pridajte cukor. Rozmiešajte dohladka.
- Džbán vložte do chladničky a nechajte poriadne vychladnúť.
- Do pohára, v ktorom budete limonádu servírovať najskôr nalejte pripravený čerešňový sirup, vložte pár kociek ľadu a zalejte minerálnou vodou. Ozdobte čerstvými čerešňami a mätou.
- 1/2 pohára krupicového cukru,
- 1 pohár čučoriedok,
- 3/4 pohára šťavy z citrónov,
- Do stredne veľkého hrnca nalejte 1 pohár vody a spolu s krupicovým cukrom za stáleho miešania priveďte vodu do varu. Miešajte kým sa cukor rozpustí.
- Pridajte umyté čučoriedky a priveďte opäť do varu. Znížte teplotu a nechaje čučoriedky dusiť pokiaľ nezmúknú tak, aby sa dali jednoducho rozmačknúť. Trvá to približne 3 - 4 minúty.
- Pripravený sirup sceďte cez jemné sito a nechajte vychladnúť.
- Vo veľkom džbáne zmiešajte pripravený čučoriedkový sirup spolu s citrónovou šťavou a 5 pohármi vody.
- Uložte zachladiť do chladničky.
- Podávajte s ľaďom a čerstvými čučoriedkami.
KOMENTÁRE K RECEPTU