Zelerové hranolky

Pridal: barborka, 23.6.2015
Kategorie: Zdravé recepty, Prílohy, 15 minútovky, Chuťovky
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKUNahraj fotku a pochváľ sa
Zelerové hranolky nahradia akúkoľvek prílohu. Vo väčšom množstve je to aj dostačujúci hlavný chod. Na ich prípadu nie sú potrebné žiadne špeciálne suroviny. Akurát nejaký dobrý dip s cesnakom, pretože ten sa k ním hodí najviac.
FOTKA OD VÁS
Pridal: barborka, 23.6.2015
Kategorie: Zdravé recepty, Prílohy, 15 minútovky, Chuťovky
SUROVINY
(očistený, nakrájaný na hranolčeky)zeler
olivový olej
soľ
čierne mleté korenie
kurkuma
Dip:
(alebo kyslá smotana)biely jogurt
2 strúčiky cesnak
soľ
pažítka
2 PL (nastrúhaný)syr
- Zeler očistíme a nakrájame na ľubovolné hranolčeky (pozor na prsty, zeler je dosť tvrdý a ťažko sa krája). Ja som k nim pridala ešte dve mrkvy pre farebnosť :)
- Poukladáme na plech.
- Do pohára si nalejeme cca 1 dcl oleja, soľ, korenie a kurkumu.
- Premiešame a potrieme ním dobre hranolky.
- Dáme piecť na 180 ° cca 15-20 min. Treba sledovať, jemne sa scvrknú a vysušia.
- Dip si pripravíme zmiešaním uvedených ingrediencii.
KOMENTÁRE K RECEPTU