Zelerové hranolky

Recept Zelerové hranolky

Pridal: barborka, 23.6.2015

Kategorie: Zdravé recepty, Prílohy, 15 minútovky, Chuťovky

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Zelerové hranolky nahradia akúkoľvek prílohu. Vo väčšom množstve je to aj dostačujúci hlavný chod. Na ich prípadu nie sú potrebné žiadne špeciálne suroviny. Akurát nejaký dobrý dip s cesnakom, pretože ten sa k ním hodí najviac.

FOTKA OD VÁS

Pridal: barborka, 23.6.2015

Kategorie: Zdravé recepty, Prílohy, 15 minútovky, Chuťovky

SUROVINY

(očistený, nakrájaný na hranolčeky)zeler
olivový olej
soľ
čierne mleté korenie
kurkuma

Dip:

(alebo kyslá smotana)biely jogurt
2 strúčiky cesnak
soľ
pažítka
2 PL (nastrúhaný)syr

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Zeler očistíme a nakrájame na ľubovolné hranolčeky (pozor na prsty, zeler je dosť tvrdý a ťažko sa krája). Ja som k nim pridala ešte dve mrkvy pre farebnosť :)
  2. Poukladáme na plech.
  3. Do pohára si nalejeme cca 1 dcl oleja, soľ, korenie a kurkumu.
  4. Premiešame a potrieme ním dobre hranolky.
  5. Dáme piecť na 180 ° cca 15-20 min. Treba sledovať, jemne sa scvrknú a vysušia.
  6. Dip si pripravíme zmiešaním uvedených ingrediencii.
Dobrú chuť :)
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť