NajRecept.sk Mäso Zapečené kuracie srdcia
Zapečené kuracie srdcia
Recept Zapečené kuracie srdcia
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
S varechou v ruke    ·   15.6.2015

Zapečené kuracie srdcia

Mierne pikantné, dochutené sezamovou pastou a zapečené v zemiakovej kaši.

Suroviny
1 kg
kuracie srdcia
cibuľa
3 strúčiky
cesnak
chilli
200 ml
sladká smotana
sezamová pasta tahini
tymián
čerstvo mleté korenie
sladká mletá paprika
olej
soľ
zemiaky
maslo
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Vo woku som na oleji orestoval nakrájanú cibuľu, pridal som k nej očistené kuracie srdcia, dochutil som čerstvo mletým korením, tymiánom, lyžičkou sladkej mletej papriky a štipkou sušenej chilli papričky.
  2. Srdcia sa zatiahli, tak som k nim pridal nakrájaný cesnak a soľ.
  3. Restoval som asi 35 minút.
  4. K takmer hotovým srdciam som pridal 2 PL sezamovej pasty tahini (rozmixovaný sezam a olivový olej) a asi 150 ml sladkej smotany, nechal som prevrieť a odstavil som.
  5. Medzitým soa mi už uvarili aj zemiaky, tak som k nim pridal maslo, zvyšnú smotanu a popučil som ich.
  6. Do zapekacej misy som dal kôpky zemiakov a do stredu kuracie srdcia.
  7. Vložil som pod gril do vyhriatej rúry, asi na 10-15 minút a 200°C.
  8. Keď zemiaky a srdcia chytia krásnu hnedastú farbu, máme obed hotový.
  9. Podával som s kyslou uhorkou.
Dobrú chuť :)
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár