Zapečené kuracie srdcia

Recept Zapečené kuracie srdcia

Pridal: S varechou v ruke, 15.6.2015

Kategorie: Mäso

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Mierne pikantné, dochutené sezamovou pastou a zapečené v zemiakovej kaši.

FOTKA OD VÁS

Pridal: S varechou v ruke, 15.6.2015

Kategorie: Mäso

SUROVINY

1 kgkuracie srdcia
cibuľa
3 strúčiky cesnak
chilli
200 mlsladká smotana
sezamová pasta tahini
tymián
čerstvo mleté korenie
sladká mletá paprika
olej
soľ
zemiaky
maslo

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Vo woku som na oleji orestoval nakrájanú cibuľu, pridal som k nej očistené kuracie srdcia, dochutil som čerstvo mletým korením, tymiánom, lyžičkou sladkej mletej papriky a štipkou sušenej chilli papričky.
  2. Srdcia sa zatiahli, tak som k nim pridal nakrájaný cesnak a soľ.
  3. Restoval som asi 35 minút.
  4. K takmer hotovým srdciam som pridal 2 PL sezamovej pasty tahini (rozmixovaný sezam a olivový olej) a asi 150 ml sladkej smotany, nechal som prevrieť a odstavil som.
  5. Medzitým soa mi už uvarili aj zemiaky, tak som k nim pridal maslo, zvyšnú smotanu a popučil som ich.
  6. Do zapekacej misy som dal kôpky zemiakov a do stredu kuracie srdcia.
  7. Vložil som pod gril do vyhriatej rúry, asi na 10-15 minút a 200°C.
  8. Keď zemiaky a srdcia chytia krásnu hnedastú farbu, máme obed hotový.
  9. Podával som s kyslou uhorkou.
Dobrú chuť :)
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť