Zapečené kuracie srdcia

Pridal: S varechou v ruke, 15.6.2015
Kategorie: Mäso
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKUNahraj fotku a pochváľ sa
Mierne pikantné, dochutené sezamovou pastou a zapečené v zemiakovej kaši.
FOTKA OD VÁS
Pridal: S varechou v ruke, 15.6.2015
Kategorie: Mäso
SUROVINY
1 kgkuracie srdcia
cibuľa
3 strúčiky cesnak
chilli
200 mlsladká smotana
sezamová pasta tahini
tymián
čerstvo mleté korenie
sladká mletá paprika
olej
soľ
zemiaky
maslo
- Vo woku som na oleji orestoval nakrájanú cibuľu, pridal som k nej očistené kuracie srdcia, dochutil som čerstvo mletým korením, tymiánom, lyžičkou sladkej mletej papriky a štipkou sušenej chilli papričky.
- Srdcia sa zatiahli, tak som k nim pridal nakrájaný cesnak a soľ.
- Restoval som asi 35 minút.
- K takmer hotovým srdciam som pridal 2 PL sezamovej pasty tahini (rozmixovaný sezam a olivový olej) a asi 150 ml sladkej smotany, nechal som prevrieť a odstavil som.
- Medzitým soa mi už uvarili aj zemiaky, tak som k nim pridal maslo, zvyšnú smotanu a popučil som ich.
- Do zapekacej misy som dal kôpky zemiakov a do stredu kuracie srdcia.
- Vložil som pod gril do vyhriatej rúry, asi na 10-15 minút a 200°C.
- Keď zemiaky a srdcia chytia krásnu hnedastú farbu, máme obed hotový.
- Podával som s kyslou uhorkou.
KOMENTÁRE K RECEPTU