Tip na nedeľný obed | Tradičný vývar s Fašírkou v slaninke a Rustikálny ríbezľový koláč

Recept Tip na nedeľný obed | Tradičný vývar s Fašírkou v slaninke a Rustikálny ríbezľový koláč

Pridal: barborka, 27.6.2015

Kategorie:

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

FOTKA OD VÁS

Pridal: barborka, 27.6.2015

Kategorie:

Tip na nedeľný obed | Tradičný vývar s Fašírkou v slaninke & Rustikálny ríbezľový koláč

Tradičnou nedeľnou polievkou je kvalitný vývar, ktorý nás po víkende postaví na nohy. Je obľúbenou polievkou nie len na oslavách, svadbách ale je aj dobrým liekom pri nádche, kašli či žalúdočných problémoch. Dnes sme ho vybrali do tipu na nedeľný obed spolu so skvelou fašírkou zabalenou do slaninky. Dobrú chuť :)
Polievka: Tradičný kurací vývar

Ingrediencie

  • kura - skelet s rozporcovaného kuraťa (chrbát, trtáč, hrudná kosť a kože)
  • studená voda - 5 l
  • morská soľ - 1 PL
  • cibuľa - 1 ks (veľká, so spodnou šupkou))
  • cesnak - 2 strúčiky (so spodnou šupkou)
  • mrkva - 4-5 ks
  • čierne korenie - 5 ks (celé)
  • nové korenie - 2 ks
  • bobkový list - 1 ks
  • paradajka - 1 ks
  • ligurček - vetvička (po našom
  • petržlenová vňať
Voliteľné:
  • kaleráb - 1 ks (mladý)
  • tymián - vetvička
  • paradajka - plátok (pre zmneu chuti)
  • pór
  • mladá cibuľka
  • domáce rezance - príloha
Postup prípravy nájdete tu: Tradičný kurací vývar
 
Hlavné jedlo: Fašírka v slaninke
Mleté mäso v slaninke sa na k nedeľnému stolu jednoznačne hodí. Rolky sú pripravené na spôsob sushi.

Ingrediencie

  • krkovička - 500 g
  • slanina - 30 g (nakrájaná na plátky)
  • jarná cibuľka - 2 ks
  • cesnak - 4 strúčiky (pretlačený)
  • soľ
  • korenie
  • červená paprika
  • vajce - 1 ks
  • strúhanka - hrsť
  • mrkva - (nakrájaná na prúžky - na naplnenie fašírky)
  • jarná cibuľka - 2 ks (nakrájané na prúžky - na naplnenie fašírky)
Omáčka:
  • olej
  • wolchestrová omáčka
  • sójová omáčka Tamari
  • med
  • soľ
  • korenie
Postup prípravy nájdete tu: Fašírka v slaninke
 
Dezert: Rustikálny koláč s ríbezlami, makom a kokosom
Upečený v kokosovej kruste, zvnútra vláčny a kyselkavý po ríbezliach, chrumkavý nemletým makom v ceste.

Ingrediencie

  • vajce - 4 ks (domáce)
  • hnedý cukor - 200 ml
  • vanilkový cukor - 1 PL
  • štipka soli
  • olej - 200 ml
  • vlažná voda - 150 ml
  • pšeničná múka - 400 ml (hladká)
  • špaldová múka - 100 ml (dladká celozrnná)
  • mak - 100 ml
  • sóda bikarbóna - 1 PL
  • maslo - (kúsok)
  • kokos - (strúhaný na vysypanie formy)
  • ríbezle - miska (čerstvé alebo mrazené)
Postup prípravy nájdete tu: Rustikálny koláč  
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť