Tip na nedeľný obed | Tradičný vývar s Fašírkou v slaninke & Rustikálny ríbezľový koláč
Tradičnou nedeľnou polievkou je kvalitný vývar, ktorý nás po víkende postaví na nohy. Je obľúbenou polievkou nie len na oslavách, svadbách ale je aj dobrým liekom pri nádche, kašli či žalúdočných problémoch. Dnes sme ho vybrali do tipu na nedeľný obed spolu so skvelou fašírkou zabalenou do slaninky. Dobrú chuť :)
Polievka: Tradičný kurací vývar
Ingrediencie
kura - skelet s rozporcovaného kuraťa (chrbát, trtáč, hrudná kosť a kože)
morská soľ - 1 PL
cibuľa - 1 ks (veľká, so spodnou šupkou))
cesnak - 2 strúčiky (so spodnou šupkou)
mrkva - 4-5 ks
čierne korenie - 5 ks (celé)
nové korenie - 2 ks
bobkový list - 1 ks
paradajka - 1 ks
ligurček - vetvička (po našom
petržlenová vňať
Voliteľné:
Postup prípravy nájdete tu: Tradičný kurací vývar
Hlavné jedlo: Fašírka v slaninke
Mleté mäso v slaninke sa na k nedeľnému stolu jednoznačne hodí. Rolky sú pripravené na spôsob sushi.
Ingrediencie
krkovička - 500 g
slanina - 30 g (nakrájaná na plátky)
jarná cibuľka - 2 ks
cesnak - 4 strúčiky (pretlačený)
soľ
korenie
červená paprika
vajce - 1 ks
strúhanka - hrsť
mrkva - (nakrájaná na prúžky - na naplnenie fašírky)
jarná cibuľka - 2 ks (nakrájané na prúžky - na naplnenie fašírky)
Omáčka:
olej
wolchestrová omáčka
sójová omáčka Tamari
med
soľ
korenie
Postup prípravy nájdete tu: Fašírka v slaninke
Dezert: Rustikálny koláč s ríbezlami, makom a kokosom
Upečený v kokosovej kruste, zvnútra vláčny a kyselkavý po ríbezliach, chrumkavý nemletým makom v ceste.
Ingrediencie
vajce - 4 ks (domáce)
hnedý cukor - 200 ml
vanilkový cukor - 1 PL
štipka soli
olej - 200 ml
vlažná voda - 150 ml
pšeničná múka - 400 ml (hladká)
špaldová múka - 100 ml (dladká celozrnná)
mak - 100 ml
sóda bikarbóna - 1 PL
maslo - (kúsok)
kokos - (strúhaný na vysypanie formy)
ríbezle - miska (čerstvé alebo mrazené)
Postup prípravy nájdete tu: Rustikálny koláč