Tip na nedeľný obed | Risotto z petržlenovej vňate & Jahodová nepečená torta

Recept Tip na nedeľný obed | Risotto z petržlenovej vňate & Jahodová nepečená torta

Pridal: najrecept, 13.6.2015

Kategorie:

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

FOTKA OD VÁS

Pridal: najrecept, 13.6.2015

Kategorie:

Tip na nedeľný obed  | Risotto z petržlenovej vňate & Jahodová nepečená torta

  Teplo ba až horúco je počas týchto júnových dní vonku. Preto si tento týždeň pripravíme na nedeľný obed ľahké jedlo a osviežujúci dezert.  

Polievka:Pórková krémová polievka

Zdravá zelená polievka, ktorá zasýti a dodá telu vitamíny. Príprava je jednoduchá a zaberie vám minimum času, takže sa nebudete musieť doslova variť pri sporáku :) 

Ingrediencie:

  • pór - (stredne veľký)
  • zemiaky - 2 ks
  • maslo - 50 g
  • smotana na varenie - 250 ml
  • zeleninový vývar - 500 ml
  • soľ
  • korenie
  • mladá cibuľka - (alebo petržlenová vňať)
Postup prípravy nájdete tu: Krémová pórková polievka    

Hlavné jedlo: Risotto z petržlenovej vňate

  Len z pár ingrediencii dokážete vytvoriť niečo tak výnimočné, ako toto úžasné krémové risotto, ktoré je radosť jesť. V tomto risotte je dokonalá súhra chutí a naozaj si pochutnáte.

Ingrediencie:

 
  • petržlenová vňať - 50 g
  • zeleninový vývar - 1 l
  • cibuľa - 1 ks (malá, nakrájaná na drobno)
  • maslo
  • ryža
  • biele víno - 180 ml
  • parmezán - (strúhaný) 4 PL
  Postup prípravy nájdete tu: Rissoto z petržlenovej vňate  

Dezert: Jahodová nepečená torta

  Po príprave celého obeda a jeho zjedení vám zostáva podať len dezert a oddychovať na terase alebo vo svojej záhradke.

Ingrediencie:

 
  • smotana na šľahanie - 1 ks
  • kyslá smotana - 1 ks
  • tvaroh - (v tomto prípade používam nízkotučný bez hrudiek)
  • dlhé piškóty
  • cukor - 2 PL
  • vanilková aróma - 1 ČL
  • jahody - 250 g
  • forma na tiramisu alebo lasagne
  • potravinová fólia
Postup prípravy nájdete tu: Jahodová nepečená torta
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť