Tip na nedeľný obed | Risotto z petržlenovej vňate & Jahodová nepečená torta
Teplo ba až horúco je počas týchto júnových dní vonku. Preto si tento týždeň pripravíme na nedeľný obed ľahké jedlo a osviežujúci dezert.
Polievka:Pórková krémová polievka
Zdravá zelená polievka, ktorá zasýti a dodá telu vitamíny. Príprava je jednoduchá a zaberie vám minimum času, takže sa nebudete musieť doslova variť pri sporáku :)
Ingrediencie:
pór - (stredne veľký)
maslo - 50 g
smotana na varenie - 250 ml
zeleninový vývar - 500 ml
soľ
korenie
mladá cibuľka - (alebo petržlenová vňať)
Postup prípravy nájdete tu: Krémová pórková polievka
Hlavné jedlo: Risotto z petržlenovej vňate
Len z pár ingrediencii dokážete vytvoriť niečo tak výnimočné, ako toto úžasné krémové risotto, ktoré je radosť jesť. V tomto risotte je dokonalá súhra chutí a naozaj si pochutnáte.
Ingrediencie:
Postup prípravy nájdete tu: Rissoto z petržlenovej vňate
Dezert: Jahodová nepečená torta
Po príprave celého obeda a jeho zjedení vám zostáva podať len dezert a oddychovať na terase alebo vo svojej záhradke.
Ingrediencie:
smotana na šľahanie - 1 ks
kyslá smotana - 1 ks
tvaroh - (v tomto prípade používam nízkotučný bez hrudiek)
dlhé piškóty
cukor - 2 PL
vanilková aróma - 1 ČL
jahody - 250 g
forma na tiramisu alebo lasagne
potravinová fólia
Postup prípravy nájdete tu: Jahodová nepečená torta