Slaný polentový koláč

Pridal: Andrea Mackova, 2.6.2015
Kategorie: Zdravé recepty, Fitness, 15 minútovky, Chuťovky
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKUNahraj fotku a pochváľ sa
Pri každom upratovaní špajze som narazila na ten istý sáčok "BIO Polenty", vždy som si povedala, že ju musím vyskúšať. Konečne na ňu prišla rada a som rada. Tento môj improvizovaný koláč bol rýchly a recept vymyslený podľa toho "co dům dal". Dobre som spravila, že som sa nakoniec rozhodla použiť slaný syr, hoci ani s mozzarelou by to nemuselo byť zlé. Nabudúce vyskúšam niektorý zo sladkých receptov. Polentovú kašu pripravíte podľa návodu na sáčku. Tá moja bola jednominútová, takže bola rýchlo uvarená.
FOTKA OD VÁS
Pridal: Andrea Mackova, 2.6.2015
Kategorie: Zdravé recepty, Fitness, 15 minútovky, Chuťovky
SUROVINY
cca 200 g (instantna)polenta
600 ml vývar
1/2 kockybujón
- Formu na pečenie vymastíte maslom a uhladíte na ňu uvarenú kašu.
- Na kašu poukladáte sušené rajčiny v stredomorskom olivovom náleve.
- Pokvapkáte tým nálevom a pomrvíte balkánsky syr, v množstve podľa chuti.
- Kašu som ešte pofŕkala asi 3 lyžicami šľahačkovej smotany, ktorá ale myslím nie je nevyhnutná - použila som ju, lebo sa pýtala z chladničky na domíňanie.
- Vo vyhriatej rúre pečiete na 180°C približne pol hodinu do zlatista, ku koncu môžete zvoliť zapekanie zhora.
KOMENTÁRE K RECEPTU