Slaný polentový koláč

Recept Slaný polentový koláč
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Pri každom upratovaní špajze som narazila na ten istý sáčok "BIO Polenty", vždy som si povedala, že ju musím vyskúšať. Konečne na ňu prišla rada a som rada. Tento môj improvizovaný koláč bol rýchly a recept vymyslený podľa toho "co dům dal". Dobre som spravila, že som sa nakoniec rozhodla použiť slaný syr, hoci ani s mozzarelou by to nemuselo byť zlé. Nabudúce vyskúšam niektorý zo sladkých receptov. Polentovú kašu pripravíte podľa návodu na sáčku. Tá moja bola jednominútová, takže bola rýchlo uvarená.

FOTKA OD VÁS

SUROVINY

cca 200 g (instantna)polenta
600 ml vývar
1/2 kockybujón

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Formu na pečenie vymastíte maslom a uhladíte na ňu uvarenú kašu.
  2. Na kašu poukladáte sušené rajčiny v stredomorskom olivovom náleve.
  3. Pokvapkáte tým nálevom a pomrvíte balkánsky syr, v množstve podľa chuti.
  4. Kašu som ešte pofŕkala asi 3 lyžicami šľahačkovej smotany, ktorá ale myslím nie je nevyhnutná - použila som ju, lebo sa pýtala z chladničky na domíňanie.
  5. Vo vyhriatej rúre pečiete na 180°C približne pol hodinu do zlatista, ku koncu môžete zvoliť zapekanie zhora.
Skúste aj vy toto v našich končinách netradičné jedlo a nechajte si chutnať!
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť