Paradajková kapusta s fašírkou

Pridal: S varechou v ruke, 4.6.2015
Kategorie: Bravčové mäso, Mäso, Mleté mäso
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKUNahraj fotku a pochváľ sa
Ďalšie jedlo zo série babičkovských receptov, ktoré vždy chutia, aj keď nie vždy patria k tým zdravším. Aby som ho trošku odľahčil, fašírku som piekol v rúre...
FOTKA OD VÁS
Pridal: S varechou v ruke, 4.6.2015
Kategorie: Bravčové mäso, Mäso, Mleté mäso
SUROVINY
Kapusta:
hlávková kapusta
cibuľa
bravčová masť
paradajkový pretlak
čerstvé mleté korenie
mletá rasca
soľ
Fašírky:
500 gmleté bravčové mäso
3-4 kssucháre
100 ml mlieko
cibuľa
2 strúčiky cesnak
mleté čierne korenie
(mletá)sladká paprika
Kapusta
- Najskôr som nakrájal hlávkovú kapustu.
- Na masti som orestoval cibuľu a potom som k nej pridal nakrájanú kapustu.
- Dochutil som mletou rascou, čerstvo mletým čiernym korením a soľou.
- Asi po desiatich minútach som podlial vodou a dusil som, pokiaľ nebola kapusta príjemne chrumkavá, asi 20 minút.
- Na panvici som orestoval paradajkový pretlak. Stratí tak kyslosť a kapustu potom nie je nutné dochucovať cukrom.
- Pridal som ho ku kapuste, keď to spolu prevrie, je paradajková kapusta hotová.
- Pomlel som si bravčové mäso, cibuľu a cesnak.
- Sucháre som namočil do mlieka, pridal som ich k mletému mäsu spolu s vajcom a nakrájanou petržlenovou vňaťou.
- Dochutil som soľou, sladkou mletou paprikou a čerstvo mletým čiernym korením, dobre som všetko premiešal a nechal odpočívať v chladničke aspoň hodinku.
- Potom som z mäsa vytvaroval rovnako veľké fašírky. Ak si budete ruky namáčať v studenej vode, nebude sa mäso lepiť a bude sa s ním príjemne pracovať.
- Fašírky som obalil v strúhanke a na plechu s papierom na pečenie som ich vložil do vyhriatej rúry, asi na 50 minút a 170°C.
KOMENTÁRE K RECEPTU