Nepečený tvarohovo-jogurtový koláč s jahodami

Nepečený tvarohovo-jogurtový koláč s jahodami

By 25. júna 2015

Konečne je tu jahodová sezóna! U nás v záhradke až o také dva týždne, ale na trhu som ich už dostala kúpiť. Krásne červené sladučké jahôdky ako z rozprávky. Veľmi sa mi nechcelo vypekať, tak som sa rozhodla pre nepečený koláčik s tvarohom a jogurtom, a s neskutočne dobrým čokoládovým chrumkavý korpusom.

Potrebujeme na tortovú formu 24-26 cm.

 

 

Ingredients

Instructions

  1. Keksíky pomelieme na jemný prášok a zmiešame so soľou a roztopeným maslom.
  2. Čokoládu roztopíme nad parou a primiešame do keksíkovej zmesi.
  3. Dno tortovej formy si vystelieme papierom na pečenie, vysypeme celú keksíkovú zmes a rukou utlačíme na dno.
  4. Takto pripavený korpus dáme zatuhnúť do chladničky.
  5. Tvaroh, jogurt, smotanu a cukor vyšľaháme na najvyšších otáčkach do hustého krému.
  6. Vychladený korpus natrieme tenkou vrstvou krému.
  7. Jahody prekrojíme pozdĺžne na polovice a nahusto ich naukladáme na tortu.
  8. Zalejeme zvyškom krému, uhladíme a dáme na noc odpočívať do chladničky.
  9. Môžeme ozdobiť jahodami alebo posypať grankom. Tortu stále skladujeme v chladničke.

Nepečený tvarohovo-jogurtový koláč s jahodami

Print

Môj blog: www.nikilovemuffin.blogspot.sk


Všetky recepty v mojom blogu sú mnou odskúšané a zdokumentované. Uprednostňujem skôr jednoduchšie a nenáročné recepty, z kvalitných (najlepšie slovenských) surovín, ktoré sú bežne dostupné v našich obchodoch. Tak si môžete všetky recepty odskúšať doma. Rada spájam rôzne zaujímavé chute a experimentujem. Takto vznikajú aj moje vlastné recepty, o ktoré sa s Vami rada podelím.

1 hviezdička2 hviezdičky3 hviezdičky4 hviezdičky5 hviezdičiek (Žiadne hodnotenie)
Loading...

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *