Malinové tiramisu poháre

Pridal: Love.muffin, 15.6.2015
Kategorie: Dezerty
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKUNahraj fotku a pochváľ sa
V takýto horúci deň Vám výborne padne šťavnaté malinové tiramisu. O to viac, keď je zaliate výbornou malinovo-čokoládovou polevou. V chladničke vydrží niekoľko dní a tak sa na neho môžete tešiť každý večer po práci.
FOTKA OD VÁS
Pridal: Love.muffin, 15.6.2015
Kategorie: Dezerty
SUROVINY
1 balenie detské piškóty
500 gmascarpone
práškový cukor
230 mlsmotana na šľahanie
200 mlbiele víno
1 PLmed
100 gmliečna čokoláda
100 g (Figaro sladká vášeň - malina 70 kakaa)%horká čokoláda
cca 400 gmaliny
- V hrnci povaríme maliny (zopár pekných malín si dáme bokom na zdobenie), víno, 100 ml vody a 2 PL práškového cukru.
- Varíme cca 10 minút na miernom ohni, maliny pritom rozpučíme.
- Odstavíme a necháme vychladnúť.
- V miske si ručne vymiešame mascarpone, 3 PL práškového cukru a 50 ml smotany.
- Pripravíme si poháre, ktoré budeme plniť.
- Piškóty namáčame do malinovej omáčky a ukladáme na dno pohára.
- Namáčajte ich celé a kľudne naberte aj trocha malín.
- Na piškóty dáme tenšiu vrstvu mascarpone.
- Takto vrstíme zas piškóty - mascarpone - piškóty.
- Vrch pohára zalejeme čokoládovou polevou a ozdobíme malinami.
- Dáme stuhnúť do chladničky aspoň na 4 hodiny.
- Na plevu zohrejeme zvyšok smotany, ale nevaríme.
- Do horúcej smotany nalámeme obe čokolády a necháme pár minút stáť.
- Keď čokoláda povolí, ručne ju vymiešame do hladkého krému a pridáme aj med a 2 PL vody.
- Necháme ju trocha vychladnúť, až potom nalievame na vrch pohárov.
KOMENTÁRE K RECEPTU