Kysnuté mriežkované koláče s jablkami

Kysnuté mriežkované koláče s jablkami

By 19. júna 2015

 

 

Ingredients

Instructions

  1. Droždie roztopíme v mlieku a pridáme ostatné suroviny.
  2. Vymiešame cesto a necháme vykysnúť.
  3. Z cesta zoberieme kúsok a vyvaľkáme kruh, ktorý rozkrojíme na štyri diely.
  4. Každý diel nakrojíme po okrajoch tromi rezmi ako vidíme na obrázku. Kysnuté mrežované koláče s jablkami 1
  5. Naplníme jablkami nakrájanými na kocky, posypeme škoricou, príp. cukrom a plnku zabalíme preložením okrajov.
  6. Dáme na plech, potreme olejom a necháme ešte kysnúť asi 15 min.
  7. Upečieme a posypeme práškovým cukrom.

Z tohto cesta som upiekla aj makovník a buchty plnené nutellou či lekvárom. Nezabudnite, dôležité pri pečení buchiet je potrieť ich pred pečením z každej strany dostatočne olejom a nechať ich na plechu ešte aspoň 20 minút kysnúť. Predídete tak vytečeniu plnky a budú nadýchanejšie.

Kysnuté mrežované koláče s jablkami

Print

Život je ako recept na tortu. Ak sa budete držať obvyklých ingrediencií, upečiete tortu, ale už vopred budete vedieť, akú bude mať chuť. Druhí ju ochutnajú, ocenia, ale rýchlo zabudnú. Chce to vždy štipku geniality v každom recepte, aby neumrel s posledným ochutnaným kúskom. (Carlo Peparello)


Môj blog: www.mojsladkysvet.blogspot.it

1 hviezdička2 hviezdičky3 hviezdičky4 hviezdičky5 hviezdičiek (2 hlasov, priemerne: 1,00 z 5)
Loading...

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *