Kysnuté mriežkované koláče s jablkami

Recept Kysnuté mriežkované koláče s jablkami

Pridal: moj sladky svet, 19.6.2015

Kategorie: Dezerty

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

SUROVINY

450 ghladká múka
1/2 kockydroždie
270 mlmlieko
0,5 dclolej
1 ksvajce
40 gcukor
štipka soli

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Droždie roztopíme v mlieku a pridáme ostatné suroviny.
  2. Vymiešame cesto a necháme vykysnúť.
  3. Z cesta zoberieme kúsok a vyvaľkáme kruh, ktorý rozkrojíme na štyri diely.
  4. Každý diel nakrojíme po okrajoch tromi rezmi ako vidíme na obrázku.
  5. Naplníme jablkami nakrájanými na kocky, posypeme škoricou, príp. cukrom a plnku zabalíme preložením okrajov.
  6. Dáme na plech, potreme olejom a necháme ešte kysnúť asi 15 min.
  7. Upečieme a posypeme práškovým cukrom.
Z tohto cesta som upiekla aj makovník a buchty plnené nutellou či lekvárom. Nezabudnite, dôležité pri pečení buchiet je potrieť ich pred pečením z každej strany dostatočne olejom a nechať ich na plechu ešte aspoň 20 minút kysnúť. Predídete tak vytečeniu plnky a budú nadýchanejšie.
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť