Kuracie stehná pečené podávané s cibuľovou marmeládou a rösti

Pridal: Andrea Mackova, 15.6.2015
Kategorie: Mäso
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKUNahraj fotku a pochváľ sa
FOTKA OD VÁS
Pridal: Andrea Mackova, 15.6.2015
Kategorie: Mäso
SUROVINY
2 väčšiekuracie stehná
3 dcl čierne pivo
2 PLdijonská horčica
1 PLmed
3 strúčiky cesnak
2 PLolivový olej
soľ
podľa Dity P. cibuľová marmeláda
Na rösti:
4 - 6 ks (stredne veľké, uvarené v šupke)zemiaky
soľ
olej
- Umyté kuracie stehná vymasírujem s olejom a soľou, potriem dijonskou horčicou.
- Naložím ich do zmesi medu, piva a na drobno nasekaného cesnaku.
- Nechám odležať do druhého dňa v uzavretej nádobe v chladničke.
- Hodinu pred pečením stehná vyberiem z chladu na kuchynskú linku, preložím ich do pekáča.
- Pečiem ich v rúre vyhriatej na 200°C prvých 20 minút, neskôr teplotu znížim na 170°C a dopečiem ďalších 30 - 40 minút. Stehná je žiadúce upiecť do chrumkava.
- Po upečení nechám kuracie stehná odpočívať v pekáči ďalších 10 minút, aby reabsorbovali šťavu.
- Zemiaky uvarené vopred v šupke v osolenej vode očistím, postrúham na hrubom strúhadle, podľa potreby dosolím.
- V ruke tvarujem pampúšiky, ktoré opekám v rozpálenom oleji do zlatista. Pozor, obracajte ich až keď sa vytvorí kôrka, inak sa rozpadajú. Alebo ich upečťe v rúre.
- Podávam s cibuľovou marmeládou.
KOMENTÁRE K RECEPTU