Kuracie stehná pečené podávané s cibuľovou marmeládou a rösti

Recept Kuracie stehná pečené podávané s cibuľovou marmeládou a rösti

Pridal: Andrea Mackova, 15.6.2015

Kategorie: Mäso

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

SUROVINY

2 väčšiekuracie stehná
3 dcl čierne pivo
2 PLdijonská horčica
1 PLmed
3 strúčiky cesnak
2 PLolivový olej
soľ
podľa Dity P. cibuľová marmeláda

Na rösti:

4 - 6 ks (stredne veľké, uvarené v šupke)zemiaky
soľ
olej

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Umyté kuracie stehná vymasírujem s olejom a soľou, potriem dijonskou horčicou.
  2. Naložím ich do zmesi medu, piva a na drobno nasekaného cesnaku.
  3. Nechám odležať do druhého dňa v uzavretej nádobe v chladničke.
  4. Hodinu pred pečením stehná vyberiem z chladu na kuchynskú linku, preložím ich do pekáča.
  5. Pečiem ich v rúre vyhriatej na 200°C prvých 20 minút, neskôr teplotu znížim na 170°C a dopečiem ďalších 30 - 40 minút. Stehná je žiadúce upiecť do chrumkava.
  6. Po upečení nechám kuracie stehná odpočívať v pekáči ďalších 10 minút, aby reabsorbovali šťavu.
  7. Zemiaky uvarené vopred v šupke v osolenej vode očistím, postrúham na hrubom strúhadle, podľa potreby dosolím.
  8. V ruke tvarujem pampúšiky, ktoré opekám v rozpálenom oleji do zlatista. Pozor, obracajte ich až keď sa vytvorí kôrka, inak sa rozpadajú. Alebo ich upečťe v rúre.
  9. Podávam s cibuľovou marmeládou.
Marmeláda sa mi nezdala fotogenická, naviac v čase fotenia sa dokončovala vo veľkom hrnci. Pôvodne som myslela, že ju vynechám. Spolu to však fungovalo a chutilo viac ako dokonale. Lahodné kura s vypečenou kôrkou, truskavé rösti a sladkokyslá cibuľová dobrota voňajúca po tymiáne - táto kombinácia stojí za vyskúšanie. Dobrú chuť!
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť