Kakaové pusinky Meringue

Recept Kakaové pusinky Meringue

Pridal: Martina Schmidtova, 5.6.2015

Kategorie: Dezerty

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Meringue - snehové pusinky. Tentokrát vo verzii kakao. Pusinku možete jesť len tak, alebo si k nej dať zmrzku, čokoládový krém, šľahačku, čerstvé ovocie, možností je nespočetne veľa a všetky uspokoja aj tých najnáročnejších. Recept je na 6 väčších pusiniek.

FOTKA OD VÁS

Pridal: Martina Schmidtova, 5.6.2015

Kategorie: Dezerty

SUROVINY

4 ksbielka
200 gkryštálový cukor
1 ČLkukuričný škrob
1 ČLvínny ocot
štipka soli
2 PL (kvalitné kakao)kakao

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Vyšľahajte si bielka, pridajte aj štipku soli.
  2. Keď sú bielka už skoro vyšľahané, pridávajte postupne cukor zmiešaný so škrobom a na koniec pridajte ocot.
  3. Nakoniec zamiešajte ručne kakao. Nevadí ak nebude dobre premiešané, vytvorí sa tak zaujímavá štruktúra.
  4. Lyžicou robte kopky so snehom a tvarujte, tvarovanie je na tomto asi najväčšia zábava :)
  5. Potom pusinky posypte kakaom a dajte do rúry, ktorú ste predhriali na 120°C. Pečte resp. sušte asi 1hod a 15 min, a potom ešte aspoň 20min pri pootvorenej rúre. 
 
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť