Jahodovo-rebarborové koláčiky (bezlepkové, vegan)

Recept Jahodovo-rebarborové koláčiky (bezlepkové, vegan)

Pridal: Spinava kuchyna je s, 11.6.2015

Kategorie: Dezerty, Zdravé recepty

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Jahody a rebarbora je stará ošumelá klasika. Sladkosť jahôd príjemne dopĺňa kyslosť a trpkosť rebarbory. Rebarbora je bohatá na kyselinu listovú, ktorá je skvelou výživou pre našu krv, mozog a nervy. Kvôli veľkému množstvu kyseliny šťavelovej by sa jej však mali vyhýbať hlavne ľudia s ochorením žlčníka a obličiek. Ale ak nemáte žiadne zdravotné obmedzenia doprajte si ju v tomto jarno-letnom období a využite ju naplno. Môžete ju použiť tradične do koláča, na limonádu či zmraziť na horšie časy (očistite ju, nakrájajte na, dajte na tácku, zamrazte a potom dajte do sáčka a uchovávajte v mrazničke niekoľko mesiacov). Môj recept je v podstate taký tradično - netradičný. Spája jahody s rebarborou - to je tá tradičnosť, no jeho výnimočnosť je v tom, že je bezlepkový a vegan (teda bez živočíšnych produktov ako mlieko, maslo či vajcia). Je to ten klasický americký hrnčekový recept. Cesto môžete rozdeliť do viacerých tortových formičiek alebo upiecť v jednej väčšej. Základ na cesto môžete použiť aj na iný ovocný koláč :).

FOTKA OD VÁS

Pridal: Spinava kuchyna je s, 11.6.2015

Kategorie: Dezerty, Zdravé recepty

SUROVINY

1 PL (mletý)ľan
3 PLvoda
1/3 hrnčeka (veľké balenie kúpite napr. v Kauflande)jablkové pyré
1/2 hrnčekarastlinné mlieko
1/3 hrnčekaslnečnicový olej
1/2 hrnčeka polenta
1/2 hrnčeka (mleté)mandle
1/2 hrnčeka trstinový cukor
1/4 hrnčeka + 3 PLcelozrnná ryžová múka
1/4 hrnčeka (škrob)tapioková múka
štipka soli
2 ČLvanilkový cukor
1 ČLpsyllia
jahody
rebarbora
(na vymastenie formy)kokosový tuk

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Ľan zmiešame s vodou, pyré, olejom a mliekom a necháme stáť.
  2. Medzitým zmiešame všetky suché ingrediencie.
  3. Suchú zmes pridáme k mokrej a dobre premiešame.
  4. Formu resp. formičky vymažeme kokosovým tukom a vysypeme ryžovou múkou.
  5. Cesto rozdelíme do formičiek a navrch poukladáme jahody a rebarboru (podľa chuti, kto ako chce). Pečieme pri 180 ° cca 30 minút.
  6. Necháme úplne vychladnúť.
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť