Jahodovo-kokosový zákusok

Jahodovo-kokosový zákusok

By 26. júna 2015

Jahodová sezóna je v plnom prúde, tak vám ponúkam jeden aktuálny zákusok v jahodovo-kokosovej kombinácii. Jedná sa o vrstvený zákusok. Spodnú časť (podložku) tvorí kokosová vrstva. Na môj vkus by mohla byť trochu hrubšia. Potom úžasná jahodová vrstva. Použila som čerstvé jahody , ale myslím, že kľudne by mohla byť aj z konzervovaných, príp. mrazených jahôd. Na jahodovej vrstve je úžasný žĺtkový krém. Poslednou vrstvou je šľahačka. Na zdobenie som použila polovice jahôd, ale dekoráciu môžete zvoliť ľubovoľnú. Jedným slovom mňamka.

Rozpis je na plech 30x40 cm.

 

 

 

Ingredients

Instructions

  1. Bielka vyšľaháme so štipkou soli.
  2. Po lyžici pridávame cukor a zakaždým dobre prešľaháme.
  3. Pridáme preosiatu múku zmiešanú s práškom do pečiva a strúhaným kokosom a už len jemne ručne krúživými pohybmi premiešame.
  4. Cesto vylejeme na tukom vymastený a múkou vysypaný plech.
  5. Pečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 180 stupňov asi 15 minút. Piškótu zbytočne nevysúšame.
  6. Ešte horúcu piškótu lyžicou polievame studeným mliekom.
  7. Odložíme bokom do úplného vychladnutia.
  8. Jahody zasypeme cukrom a pomixujeme.
  9. Rozmixované jahody krátko povaríme.
  10. Vo vode rozmiešame práškovým puding a vlejeme do rozmixovaných jahôd a povaríme do zhustnutia.
  11. Počas chladenia občas premiešame, aby sa nám neutvorila koza.
  12. Ochladenú (vlažnú) jahodovú zmes nalejeme na mliekom navlhčenú kokosovú piškótu.
  13. Rovnomerne rozotrieme a odložíme úplne vychladnúť a stuhnúť.
  14. Žĺtka metličkou rozšľaháme v mlieku.
  15. Pridáme múku a Gustin a za stáleho miešania uvaríme veľmi hustú kašu.
  16. Maslo vyšľaháme s práškovým cukrom do penista.
  17. Pomaly zašľaháme vychladnutú žĺtkovú kašu.
  18. Musíme dať pozor, aby teplota kaše a vyšľahaného masla mali rovnakú teplotu. Inak sa krém "zrazí". Hotový krém natrieme na jahodovú vrstvu. Šľahačkovú smotanu vyšľaháme a potrieme ňou hotový zákusok.
  19. Môžeme zdobiť čerstvými jahodami. Zákusok držíme v chladničke.

Jahodovo-kokosový zákusok 1
Jahodovo-kokosový zákusok 2

Print

Som Slovenka momentálne žijúca v Anglicku. Prostredníctvom svojho blogu http://adkas-tastyfood.blogspot.sk/ by som sa chcela s Vami podeliť o svoje poznatky, zážitky, skúsenosti nielen z oblasti kulinárskej, ale aj zo života nášho každodenného. Rada si pochutnám na dobrom jedle a veľmi rada si ho pripravujem sama. Svoju lásku k vareniu a pečeniu som zdedila po svojej mamke a babke. Na mojom blogu nájdete recepty staršieho aj novšieho data pochádzajúce z rôznych zdrojov, ale zaručene mnou odskúšané. Verím, že u mňa naájdete inšpiráciu, strávite tu prijemne chvíle a opätovne ma poctíte svojou návštevou.


Môj blog: www.adkas-tastyfood.blogspot.sk

1 hviezdička2 hviezdičky3 hviezdičky4 hviezdičky5 hviezdičiek (Žiadne hodnotenie)
Loading...

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *