Jahodovo-kokosový zákusok

Recept Jahodovo-kokosový zákusok

Pridal: adkas-tastyfood, 26.6.2015

Kategorie: Dezerty

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Jahodová sezóna je v plnom prúde, tak vám ponúkam jeden aktuálny zákusok v jahodovo-kokosovej kombinácii. Jedná sa o vrstvený zákusok. Spodnú časť (podložku) tvorí kokosová vrstva. Na môj vkus by mohla byť trochu hrubšia. Potom úžasná jahodová vrstva. Použila som čerstvé jahody , ale myslím, že kľudne by mohla byť aj z konzervovaných, príp. mrazených jahôd. Na jahodovej vrstve je úžasný žĺtkový krém. Poslednou vrstvou je šľahačka. Na zdobenie som použila polovice jahôd, ale dekoráciu môžete zvoliť ľubovoľnú. Jedným slovom mňamka. Rozpis je na plech 30x40 cm.

FOTKA OD VÁS

Pridal: adkas-tastyfood, 26.6.2015

Kategorie: Dezerty

SUROVINY

Kokosové cesto:

7 ks bielky
7 PLkryštalový cukor
140 g (strúhaný)kokos
3 PLpolohrubá múka
1 ČLprášok do pečiva
štipka soli
150 ml (na poliatie upečenej piškóty)mlieko

Jahodový vrstva:

500 g (čerstvé)jahody
100 g (príp. podľa chuti)kryštalový cukor
2 balenia (práškové Dr. Oetker)jahodový puding
250 mlvoda

Žĺtkový krém:

500 ml mlieko
7 ksžĺtok
5 PLhladká múka
2 PL (u mňa cornflour)Gustin
250 gmaslo
150 - 200 gpráškový cukor

Ďalej:

500 ml šľahačková smotana
(na zdobenie)jahody

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Bielka vyšľaháme so štipkou soli.
  2. Po lyžici pridávame cukor a zakaždým dobre prešľaháme.
  3. Pridáme preosiatu múku zmiešanú s práškom do pečiva a strúhaným kokosom a už len jemne ručne krúživými pohybmi premiešame.
  4. Cesto vylejeme na tukom vymastený a múkou vysypaný plech.
  5. Pečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 180 stupňov asi 15 minút. Piškótu zbytočne nevysúšame.
  6. Ešte horúcu piškótu lyžicou polievame studeným mliekom.
  7. Odložíme bokom do úplného vychladnutia.
  8. Jahody zasypeme cukrom a pomixujeme.
  9. Rozmixované jahody krátko povaríme.
  10. Vo vode rozmiešame práškovým puding a vlejeme do rozmixovaných jahôd a povaríme do zhustnutia.
  11. Počas chladenia občas premiešame, aby sa nám neutvorila koza.
  12. Ochladenú (vlažnú) jahodovú zmes nalejeme na mliekom navlhčenú kokosovú piškótu.
  13. Rovnomerne rozotrieme a odložíme úplne vychladnúť a stuhnúť.
  14. Žĺtka metličkou rozšľaháme v mlieku.
  15. Pridáme múku a Gustin a za stáleho miešania uvaríme veľmi hustú kašu.
  16. Maslo vyšľaháme s práškovým cukrom do penista.
  17. Pomaly zašľaháme vychladnutú žĺtkovú kašu.
  18. Musíme dať pozor, aby teplota kaše a vyšľahaného masla mali rovnakú teplotu. Inak sa krém "zrazí". Hotový krém natrieme na jahodovú vrstvu. Šľahačkovú smotanu vyšľaháme a potrieme ňou hotový zákusok.
  19. Môžeme zdobiť čerstvými jahodami. Zákusok držíme v chladničke.
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť