Jahodová žemlovka

Recept Jahodová žemlovka

Pridal: barborka, 21.6.2015

Kategorie: Sladké jedlá, 15 minútovky

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Táto žemlovka je výnimočná tým, že je na vrchu posypaná vlašskými orechami, ktoré jej dodali neuveriteľnú chuť! Odporúčam :)

FOTKA OD VÁS

Pridal: barborka, 21.6.2015

Kategorie: Sladké jedlá, 15 minútovky

SUROVINY

(celozrnný)toastový chlieb
(mrazené alebo čerstvé)jahody
6 ks (strúhané)jablká
(mleté)orechy
práškový cukor
vanilkový cukor
škoricový cukor
maslo
1 ksvajce
mlieko

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Sklenenú misu vytrieme maslom a vysypeme strúhankou.
  2. Do misky si dáme mlieko a vajíčko, cukor - vyšľaháme.
  3. Toastové chleby máčame v mlieku (aby sa dobre napili), ukladáme vedľa seba.
  4. Na prvú vrstvu pridáme nastrúhané jablká zmiešané so škoricovým cukrom (ak sú kyslé, pridáme ešte cukor) a po plátku masla pre chuť a vôňu.
  5. Poukladáme ďalšiu vrstvu chleba.
  6. Na ňu pridáme jahody.
  7. Pridáme poslednú vrstvu chleba, zvyšok mlieka vylejeme na vrch a pridáme maslo.
  8. Posypeme nasekanými orechami.
  9. Dáme piecť na 160-170 ° cca pol hodinu - sledujeme.
Dobrú chuť :)
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť