Jahodová žemlovka

Pridal: barborka, 21.6.2015
Kategorie: Sladké jedlá, 15 minútovky
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKUNahraj fotku a pochváľ sa
Táto žemlovka je výnimočná tým, že je na vrchu posypaná vlašskými orechami, ktoré jej dodali neuveriteľnú chuť! Odporúčam :)
FOTKA OD VÁS
Pridal: barborka, 21.6.2015
Kategorie: Sladké jedlá, 15 minútovky
SUROVINY
(celozrnný)toastový chlieb
(mrazené alebo čerstvé)jahody
6 ks (strúhané)jablká
(mleté)orechy
práškový cukor
vanilkový cukor
škoricový cukor
maslo
1 ksvajce
mlieko
- Sklenenú misu vytrieme maslom a vysypeme strúhankou.
- Do misky si dáme mlieko a vajíčko, cukor - vyšľaháme.
- Toastové chleby máčame v mlieku (aby sa dobre napili), ukladáme vedľa seba.
- Na prvú vrstvu pridáme nastrúhané jablká zmiešané so škoricovým cukrom (ak sú kyslé, pridáme ešte cukor) a po plátku masla pre chuť a vôňu.
- Poukladáme ďalšiu vrstvu chleba.
- Na ňu pridáme jahody.
- Pridáme poslednú vrstvu chleba, zvyšok mlieka vylejeme na vrch a pridáme maslo.
- Posypeme nasekanými orechami.
- Dáme piecť na 160-170 ° cca pol hodinu - sledujeme.
KOMENTÁRE K RECEPTU