Grilovaná polenta so skaramelizovanými dubákmi

Recept Grilovaná polenta so skaramelizovanými dubákmi

Pridal: Andrea Mackova, 25.6.2015

Kategorie:

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Že ste ešte nemali polentu s hribami? Treba ochutnať, môžem povedať, že mne táto kombinácia veľmi chutí.

FOTKA OD VÁS

Pridal: Andrea Mackova, 25.6.2015

Kategorie:

SUROVINY

(kukuričná, klasická)polenta
maslo
hríby
cibuľa
hnedý cukor
čierne korenie
soľ

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Použite klasickú kukuričnú polentu, uvarte ju v slanej vode domäkka, kašovita.
  2. Naplňte formičky, alebo len tak roztrite asi cm hrubú vrstvu na plech na papier na pečenie.
  3. Pred grilovaním v rúre môžete na ňu poukladať tenučké plátky masla.
  4. Pečte do zlatista, chrumkava.
  5. Hríbiky opláchnite a vhoďte do panvice, v ktorej ste na rozpustenom masle skaramelizovali cibuľku na drobno pokrájanú s lyžicou hnedého cukru a trochou namletého čierneho korenia.
  6. Podlejte vodou, varte ako ste zvyknutí, domäkka.
  7. Dosoľte, podávajte.
Dobrú chuť!
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť