Fotorecept| Risotto z petržlenovej vňate

Fotorecept| Risotto z petržlenovej vňate

Pridal: MadeWithLove, 11.6.2015

Kategorie: Cestoviny

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Risotto sa u nás doma pripravuje pomerne často. Len z pár ingrediencii dokážete vytvoriť niečo tak výnimočné, ako toto úžasné krémové risotto, ktoré je radosť jesť. Nikdy ma nedokáže prestať šokovať, ako strašne ho zbožňujem. Risotto by som kľudne mohla jesť stále a nikdy ma neomrzí. Použiť petržlenovú vňať ako hlavnú príchuť bola pre mňa nová skúsenosť. Trošku som sa jej bála, nakoľko nie som jej moc veľký fanúšik. Ale v tomto risotte bola dokonalá súhra chutí a naozaj som si pochutnala. Keďže som ho prirpavila už niekoľko krát, povedala som si, že je najvyšší čas sa s vami oň podeliť. (V masle nikdy neuvádzam, koľko som ho pridala, nakoľko vždy tam pridám tak od oka)

FOTKA OD VÁS

Pridal: MadeWithLove, 11.6.2015

Kategorie: Cestoviny

SUROVINY

50 gpetržlenová vňať
1 lzeleninový vývar
1 ks (malá, nakrájaná na drobno) cibuľa
maslo
ryža
180 ml biele víno
(strúhaný) 4 PLparmezán

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Ako prvé si nasekáme petržlenovú vňať na drobno (ak chcete kľudne môžete stonky dať do vývaru).
  2. V panvici si rozpustíme maslo a pridáme cibuľu, ktorú orestujeme.
  3. Vmiešame ryžu, premiešame a zalejeme vínom.
  4. Necháme bublať 1-2 min a pridáme postupne vývar (môže sa stať, že ho nespotrebujete úplne celý, a vždy musíte svoje risotto premiešať).
  5. Keď bude risotto hotové pridáme maslo, parmezán a nasekanú petržlenovú vňať.
  6. Všetko poriadne premiešame. A môžete papať.
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť