Fotorecept| Pečené morčacie stehno

Fotorecept| Pečené morčacie stehno

Pridal: Zuzka, 4.6.2015

Kategorie: Mäso

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Morčacie mäso je jedno z mojich najobľúbenejších, najmä stehno. Jeden recept na jeho prípravu som už s vami zdieľala. Bolo to pomaličky pečené mäsko v chutnej sladkej marináde. Tento recept je za hodinku pripravené. Originál receptu je od Lidlovcov.

FOTKA OD VÁS

Pridal: Zuzka, 4.6.2015

Kategorie: Mäso

SUROVINY

morčacie stehno
mletá červená paprika
med
(pokrájaný)cesnak
citrónová šťava
nové čierne korenie
celé čierne korenie
rasca
soľ
citrónová kôra
(kúsok, 0,5cm)maslo
olej na vymastenie plechu

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Deň vopred, ako som chcela morku piecť, som ju riadne umyla, vysušila a posypala som ju morskou soľou a postrúhanou kôrou (piekla som ho aj s kuracím mäsom). 
  2. Na druhý deň som pripravila omáčkou, v ktorej sa mäso bude piecť. Na panvičke som asi dve minútky ohriala obe korenia a rascu.
  3. Takto ohriaty základ omáčky som presypala do mažiara a rozdrvila, ako to šlo.
  4. Pridala som cesnak, med a mletú papriku a všetko som riadne premiešala, nakoniec som pridala citrónovú šťavu.
  5. Mäso som umyla, osušila a potrela marinádou.
  6. Pri 200 stupňoch som prvých 20 minút nechala piecť samotné morčacie stehno.
  7. Po 20 minútach som pridala kura a rúru som stiahla na 190 stupňov.
  8. Po cca 40 minútach pečenia som na každé mäso dala kúsok masla a nechala som stehná piecť ešte 20 minút.
Ako prílohu som zvolila zeleninový šalát a čerstvý čierny chlieb.
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť