Fotorecept| Marhuľový džem

Fotorecept| Marhuľový džem

Pridal: Ywett, 18.6.2015

Kategorie: Džemy a marmelády, Zavaraniny

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Jednoduchá príprava a domáci je najlepší. Rozpis surovín si každý môže upraviť podľa seba a svojej chuti (my máme radšej redší džem, s kúskami ovocia, takže nie je hustý, ale je výborný na pečivo a do palaciniek). Lekvár je výborný na čerstvo upečenú domácu vianočku.

FOTKA OD VÁS

Pridal: Ywett, 18.6.2015

Kategorie: Džemy a marmelády, Zavaraniny

SUROVINY

5 kg (mäkké, prezreté)marhule
zo 4 citrónovcitrónová šťava
1,5 kgkryštálový cukor

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Marhule umyjeme a vykôstkujeme.
  2. Pokrájame. Ja som ešte trocha rozmixovala ponorným mixérom.
  3. V hrnci so širším dnom rozmixované marhule povaríme približne 6-7 minút a pridáme cukor.
  4. Z citrónov vyžmýkame šťavu a vlejeme.
  5. Povaríme ďalších 5 min, alebo aj dlhšie (ja som varila 10 minút)
  6. Lekvár nalejeme do čistých umytých pohárov, uzatvorime a otočíme hore dnom a necháme 10minút stáť na viečku.
Všetkým prajem ,,Krásne Dni!" :)
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť