Fotorecept| Karamelový krém a jahodová torta

Fotorecept| Karamelový krém a jahodová torta

Pridal: Martina Schmidtova, 10.6.2015

Kategorie: Torty

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Včera som sa pustila do karamelu a do karamelového krému :). Po pár neúspešných pokusoch sa mi karamel naozaj podaril, a aj krém je skvelý. Vždy som si myslela, že spraviť karamel nie je nič zložité a dokážem to aj ja. No opak bol pravdou. I keď dnes mi to nepríde nijak obtiažne, nejakú skúsenosť a prax to chce. Ale hlavne opatrnosť. Už som tu spomínaný krém robila, resp. karamel ale tentokrát som ho dotiahla k niečomu božskému. Chuťovo neprekonatelnému.

FOTKA OD VÁS

Pridal: Martina Schmidtova, 10.6.2015

Kategorie: Torty

SUROVINY

300 gkryštálový cukor
130 gmaslo
200 mlsladká smotana
4 PLvoda

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Do rajnice s hrubším dnom (ideálne aj dlhšou rúčkou), vsypte cukor a pokropte vodou.
  2. Nechajte pomaly rozpúšťať cukor a priebežne miešajte.
  3. Keď je cukor úplne rozpustený a v rajnici už je len tekutá hmota, dajte rajnicu dole zo šporáka.
  4. Pridajte maslo a chvíľu miešajte.
  5. Potom veľmi OPATRNE vlejte smotanu. Zmes vám začne bublotať a prskať, neľakajte sa. Miešajte a vráťte na sporák, na slabom ohni naspäť zohrievajte.
  6. Pri pridaní smotany sa vám vytvoria hrudky, neľakajte sa, postupným zahrievaním a miešaním sa zmes pekne spojí a vznikne hustá krémová omáčka. Celé to trvá niekoľko minút, a preto miešajte a miešajte.
  7. Keď ste s konzistenciou spokojní, dajte ju do pohára a po úplnom vychladnutí odložte do ladničky (v uzavretom pohári vydrží pár dní) alebo spotrebujte.
Ja som časť omáčky spotrebovala na jahodovú tortu. Korpus bol klasický - piškótový a maslový krém s jahodami. Našťastie som sa tentokrát ani nepopálila, len objedla, čo je príjemnejšie. Pekný deň a pekné varenie, pečenie želám :) xoxo tina  
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť