Fotorecept| Jahodovo-mandľové crumble

Fotorecept| Jahodovo-mandľové crumble

Pridal: MadeWithLove, 13.6.2015

Kategorie: Dezerty

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Dostali sa mi do rúk jahody, s ktorými som nevedela, čo urobiť - chuťovo neboli moc sladké, a tak mi napadlo crumble, o ktorom som už predtým tak veľa počula a čítala. Recept je od Nigelly Lawson a ako vždy dopadol na výbornú. Naozaj mi to príde ako skvelý dezert na posedenie s priateľmi, keď po výbornom obede ako bonus prinesiete na stôl túto neskutočne úžasne voňajúcu a chutiacu dobrotu. A s vanilkovou zmrzlinou je to nebezpečná kombinácia. Ja osobne skúšam momentálne všetky možné variácie a nikdy sa ich nedokážem nasýtiť, pretože crumble bude vždy chutiť absolútne božsky! (Ak chcete nemusíte si jahody vôbec prekrajovať na pol tak, ako som to urobila ja)

FOTKA OD VÁS

Pridal: MadeWithLove, 13.6.2015

Kategorie: Dezerty

SUROVINY

500 gjahody
50 gkrupicový cukor
25 g (mleté)mandle
4 ČLvanilkový extrakt

Mrvenička:

110 g hladká múka
1 ČLprášok do pečiva
75 g (studené)maslo
100 gmandľové lupienky
75 g (demerara)cukor

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Rúru si predhrejeme na 200°C.
  2. Jahody si zbavíme stoniek a dáme do formy, v ktorej budeme piecť crumble.
  3. Pridáme mandle, cukor a vanilkový extrakt.
  4. Premiešame a pripravíme si mrveničku.
  5. Do misky si dáme múku a prášok do pečiva.
  6. Prstami zapracujeme maslo až pokiaľ budeme mať mrveničku.
  7. Vidličkou vmiešame demerara cukor a mandľové lupienky.
  8. Mrveničku rozsypeme po celých jahodách a dáme piecť na 30 minút.
 
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť