NajRecept.sk Dezerty Fotorecept| Jahodovo-mandľové crumble
Fotorecept| Jahodovo-mandľové crumble
Fotorecept| Jahodovo-mandľové crumble
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
MadeWithLove    ·   13.6.2015

Fotorecept| Jahodovo-mandľové crumble

Dostali sa mi do rúk jahody, s ktorými som nevedela, čo urobiť - chuťovo neboli moc sladké, a tak mi napadlo crumble, o ktorom som už predtým tak veľa počula a čítala. Recept je od Nigelly Lawson a ako vždy dopadol na výbornú. Naozaj mi to príde ako skvelý dezert na posedenie s priateľmi, keď po výbornom obede ako bonus prinesiete na stôl túto neskutočne úžasne voňajúcu a chutiacu dobrotu. A s vanilkovou zmrzlinou je to nebezpečná kombinácia. Ja osobne skúšam momentálne všetky možné variácie a nikdy sa ich nedokážem nasýtiť, pretože crumble bude vždy chutiť absolútne božsky! (Ak chcete nemusíte si jahody vôbec prekrajovať na pol tak, ako som to urobila ja)

NAJLEPŠIE RECEPTY

Suroviny
500 g
jahody
50 g
krupicový cukor
25 g (mleté)
mandle
4 ČL
vanilkový extrakt

Mrvenička:

110 g
hladká múka
1 ČL
prášok do pečiva
75 g (studené)
maslo
100 g
mandľové lupienky
75 g (demerara)
cukor
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Rúru si predhrejeme na 200°C.
  2. Jahody si zbavíme stoniek a dáme do formy, v ktorej budeme piecť crumble.
  3. Pridáme mandle, cukor a vanilkový extrakt.
  4. Premiešame a pripravíme si mrveničku.
  5. Do misky si dáme múku a prášok do pečiva.
  6. Prstami zapracujeme maslo až pokiaľ budeme mať mrveničku.
  7. Vidličkou vmiešame demerara cukor a mandľové lupienky.
  8. Mrveničku rozsypeme po celých jahodách a dáme piecť na 30 minút.
 

Video ochutnávky

Krátke video ochutnávky, ktorým neodoláte

Zbierky receptov

Vyberajte z najlepších receptov na jednom mieste

Viac zbierok
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár

Najnovšie recepty

Každý deň tipy na chutný chod pre celú rodinu

Viac receptov