Fotorecept| Jahodová nepečená torta

Fotorecept| Jahodová nepečená torta

Pridal: Zuzka, 8.6.2015

Kategorie: Dezerty

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Túto tortu alebo nepečený dezert, ak chcete, som robila minulý týždeň, keď sme šli na návštevu. Prepožičala som si aj záhradu, kde som narýchlo urobila pár krásnych sviežich zelených fotiek a potom sme už len jedli a oddychovali vonku na terase.

FOTKA OD VÁS

Pridal: Zuzka, 8.6.2015

Kategorie: Dezerty

SUROVINY

1 ks smotana na šľahanie
1 kskyslá smotana
(v tomto prípade používam nízkotučný bez hrudiek)tvaroh
dlhé piškóty
2 PLcukor
1 ČLvanilková aróma
250 gjahody
forma na tiramisu alebo lasagne
potravinová fólia

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Ako prvé som si pripravila jahody. Jahody som očistila a odkrojila zelené stopky.
  2. Pokrájala som ich na menšie kúsky a tyčovým mixérom som urobila pyré.
  3. Sladkú smotanu som ručným šľahačom vyšľahala takmer dotuha.
  4. Prišľahala som kyslú smotanu, cukor a tvaroh.
  5. Do tohto smotanového krému som rukou primiešala jahodové pyré.
  6. Formu na lasagne som vystlala potravinárskou fóliou tak, aby zo všetkých strán prečnievala. Robila som to preto, lebo som chcela tento dezert pri podávaní vyklopiť z formy.
  7. Na dno takto vystlanej formy som dala piškóty, vyliala na ne krém a znovu ich zakryla piškótami.
  8. Takto pripravený dezert som nechala cez noc oddychovať v chladničke.
  9. Na druhý deň sme ho vyklopili, dali dole fóliu, pokrájali na kúsky a doplnili jahodami.
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť