NajRecept.sk Dezerty Fotorecept| Bezlepkové brownies
Fotorecept| Bezlepkové brownies
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Martina Schmidtova    ·   11.6.2015

Fotorecept| Bezlepkové brownies

Čistá čokoláda rovná sa čisté potešenie a pokušenie pre väčšinu z nás. Pondelok je deň, keď si niečo takéto zaslúžime. I keď, priznám sa, ja sa niekedy na pondelok teším, po víkende varenia a pečenia s rodinkou, je pondelok deň, keď som sama a venujem sa len "domácim prácam". Ale tento pondelok si žiadal poriadne vylepšenie, a to chcelo čokoládu. Dlho som sa brownies vyhýbala, ani neviem prečo, a pokukovala po nich len v cukrárni alebo kaviarni. Ale minule som narazila na jeden bezlepkový recept (vypadal jednoducho) a povedala som si, že to skúsim. No výsledok je skvelý. Ak milujete čokoládu, tak tento dezert je to pravé orechové pre vás. A ak ešte chcete, aby to bolo zdravé, tak bezlepkové brownies je ideál.

NAJLEPŠIE RECEPTY

Suroviny
250 g
maslo
400 g (ja som dala 200 g kryštálového a 200 g hnedého)
cukor
4 ks (väčšie)
vajce
250 g
čokoláda
150 g (ideálne pravé holandské nesladené)
kakao
1 ČL
soľ
1 ČL (Dr. Oetker s vinným kameňom)
prášok do pečiva
1 ČL (ak nemáte, použite vanilkový cukor)
vanilka
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Rúru predhrejte na 180°C. Plech si vyložte papierom. Ja som použila plech (KitchenAid) o rozmeroch 23x33x5 cm. Je to menší rozmer než klasické plechy. Je tiež lepšie, ak je plech vyšší.
  2. Rozpustíte si maslo na miernom plameni a nechajte chvíľu, asi 3 min. vychladiť.
  3. Prisypte cukor a miešajte kým sa rozpustí.
  4. Zmes masla a cukru dajte do väčšej misy a pridajte vajíčka.
  5. V inej mise zmiešajte suché ingrediencie - kakao, prášok do pečiva, vanilku.
  6. Pridajte do vajíčkovo-maslovej hmoty a dobre premiešajte.
  7. Nakoniec pridajte čokoládu nasekanú na malé kúsky. Použiť dobrú, kvalitnú čokoládu je v tomto recepte nutné.
  8. Hmotu vylejte na plech a nechajte piecť cca 35 min.
  9. Po upečení nechajte asi pol hodinu chladnúť na plechu.
  10. Potom dajte do chladničky, aby brownies dobre stuhlo, ideálne aspoň na 5 hodín. Inak je brownie mäkké a akoby vlhké, čo spôsobuje čokoláda a absencia múky, tak sa neľakajte. Všetko je v poriadku, akonáhle stuhne, máte krásne kocky brownies plné čokolády :)
Želám vám len pekné pondelky. xoxo tina 

Video ochutnávky

Krátke video ochutnávky, ktorým neodoláte

Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár

Najnovšie recepty

Každý deň tipy na chutný chod pre celú rodinu

Viac receptov