Fotorecept | Bazalková zmrzlina

Fotorecept | Bazalková zmrzlina

Pridal: Martina Schmidtova, 3.6.2015

Kategorie: Zmrzlina, Dezerty

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Recept na bazalkovú zmrzlinu je exotickejší a nepatrí do klasickej českej alebo slovenskej kuchyne. Milujem bazalku, s cestovinami, paradajkami, s mozarellou. Ale ako zmrzlina s bazalkou, to som chvíľu váhala, ale nakoniec, musím povedať, že bazalka aj tento pokrm dostala na iný level :) Možno to niekomu nesadne ale myslím že väčšina bude spokojná a dosť možná nadšená. Pestujem svoju bazalku na našom mini balkóniku. Zatial jej nemáme veľa, ale sezóna len začína. A mám aj nejaké exotické príchute :)

FOTKA OD VÁS

Pridal: Martina Schmidtova, 3.6.2015

Kategorie: Zmrzlina, Dezerty

SUROVINY

hrsťbazalkové lístky
1 konzervasalko
300 mlsladká smotana 33 %
1 PLhnedý cukor
1 dclvoda

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Bazalkové listy nasekajte, možete tak spraviť aj v elektrickom sekáčiku (ja mám na mletie kávy a ten naseká aj bylinky) aby ste mali čo najjemnejšiu konzistenciu. V takom prípade možete pridať do sekáčika aj hnedý cukor.
  2. Túto zmes potom zmiešajte s vodou a dajte variť. Zmes varte asi 5 min kým sa trocha zredukuje a cukor rozpustí. Vznikne bazalkový sirup.
  3. V mixéri pripravte šľahačku.
  4. V druhej mise zmiešajte salko a vychladnutý sirup.
  5. Šľahačku primiešajte do bazalkovej zmesi.
  6. Vymiešanú a vychladnutú bazalkovú zmes nalejte do zmrzlinovača a postupujte podľa návodu.Ak máte Kitchenaid zmrzlinovač, miešajte na stupni č. 1 cca 20min.
  7. Hotovú zmrzlinu nalejte do nádoby alebo foriem a dajte na mininmálne 2 hodiny do mrazničky.
       
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť