Domáca "lučina"

Recept Domáca

Pridal: klaura, 18.6.2015

Kategorie: Džemy a marmelády, Zavaraniny, Chuťovky

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Mnohé výrobu domácej lučiny určite poznáte. Možno si ju pravidelne robíte, veď domáca je najlepšia. Ale pre ďalších je tento recept možno novinka a práve pre nich je môj návod. Pripravte si doma lahodný, ľahko roztierateľný syr, ktorý si ochutíte podľa seba.

FOTKA OD VÁS

Pridal: klaura, 18.6.2015

Kategorie: Džemy a marmelády, Zavaraniny, Chuťovky

SUROVINY

2 veľké (500 ml)jogurt
250 gsmotana na šľahanie
soľ
bylinky na dochutenie

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Zmiešajte jogurt so smotanou a soľou (často sa stane, že smotanu doma nemám, potom dávam vykvápať samotný jogurt).
  2. Na hlbšiu misku položím sitko, vysteliem ho vreckovkou a nalejem pripravenú masu.
  3. Dám do chladničky na 24 hodín.
  4. Na druhý deň máme v miske srvátku a krásnu, hustú lučinu v sitku.
  5. Vyklopíme do misky a môžeme ju ľubovoľne dochutiť.
  6. Výborná je s nasekaným medvedím cesnakom.
Natrieť na chlebík ... prajem dobrú chuť a pekný deň :) Laura
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť