Čokoládovo-kokosová torta s Lindt bonbónmi

Pridal: adkas-tastyfood, 6.6.2015
Kategorie: Torty
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKUNahraj fotku a pochváľ sa
Lahodná čokoládovo-kokosová torta. Jemná piškóta, výborný kokosový krém, a to všetko korunované skvelými čoko-koko bonbónmi od Lindt-u. Celá torta je natretá čokoládovým ganache. Čo k tomu viac dodať? Poďme sa pozrieť ako si ju pripraviť. Rozpis je na tortu o priemere 24 cm. Všetky suroviny na korpus potrebujeme 3x (pečieme3 korpusy).
FOTKA OD VÁS
Pridal: adkas-tastyfood, 6.6.2015
Kategorie: Torty
SUROVINY
Korpus:
2 ksvajce
80 gkryštálový cukor
60 gpolohrubá múka
20 gkakao
1/2 ČLprášok do pečiva
2 PLvoda
2 PLolej
štipka soli
Krém:
750 mlmlieko
8-10 PLcukor
225 gstrúhaný kokos
225 gmaslo
2 balenia vanilkový puding
Ganache:
200 g (kvalitná)horká čokoláda
200 mlšľahačková smotana
Okrem toho:
tmavý, pikantný (napr. čučoriedkový, z čiernych ribezlí a pod.)džem
na korpus (1:1 amaretto a voda, cca 120 ml)punč
Na ozdobu:
2 krabice kokosových bonbónovLindt
lupienkystrúhaný kokos
Korpus
- Bielka vyšľaháme so štipkou soli.
- Postupne pridávame cukor.
- Šľaháme, kým je pena pekne lesklá a cukor sa rozpustí.
- Zašľaháme žĺtka. Potom vodu a olej.
- Nakoniec už len ručne vmiešame preosiatu múku s práškom do pečiva.
- Dno tortovej formy vyložíme papierom na pečenie.
- Piškótu vylejeme do formy, vyrovnáme a pečieme vo vopred vyhriatej rúre pri teplote 180 °C asi 15-17 minút.
- Korpusy si môžme upiecť aj deň vopred.
- 450 ml mlieka s cukrom a kokosom povaríme 5-7 minút.
- Pridáme na menšie kúsky pokrájané maslo a miešame na miernom ohni, kým sa hmoty nespoja.
- Vo zvyšnom mlieku rozmiešame práškový puding a vlejeme do kokosovo-maslovej zmesi a krátko povaríme, kým puding nezhustne.
- Krém necháme vychladiť.
- Smotanu privedieme do varu.
- Odstavíme z ohňa.
- Pridáme nadrobno nalámanú čokoládu.
- Miešame, kým je krém krásny hladký.
- Chladnutím krém tuhne. Ak by pri natieraní príliš rýchlo tuhol, stačí nahriať nôž a tak rozotierať krém.
- Korpus pokropíme punčom. Potrieme tenkou vrstvou džemu.
- Potom natrieme polovicu krému. Priložíme korpus a postupujeme rovnako.
- Posledný korpus pokropíme a potrieme tenkou vrstvou džemu.
- Celú tortu potrieme ganache.
- Ozdobíme kokosovými bonbónmi a plátkami kokosu, prípadne podľa vlastnej fantázie.
- Tortu držíme v chladničke.
KOMENTÁRE K RECEPTU