Čokoládovo-kokosová torta s Lindt bonbónmi

Recept Čokoládovo-kokosová torta s Lindt bonbónmi

Pridal: adkas-tastyfood, 6.6.2015

Kategorie: Torty

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Lahodná čokoládovo-kokosová torta. Jemná piškóta, výborný kokosový krém, a to všetko korunované skvelými čoko-koko bonbónmi od Lindt-u. Celá torta je natretá čokoládovým ganache. Čo k tomu viac dodať? Poďme sa pozrieť ako si ju pripraviť. Rozpis je na tortu o priemere 24 cm. Všetky suroviny na korpus potrebujeme 3x (pečieme3 korpusy).

FOTKA OD VÁS

Pridal: adkas-tastyfood, 6.6.2015

Kategorie: Torty

SUROVINY

Korpus:

2 ksvajce
80 gkryštálový cukor
60 gpolohrubá múka
20 gkakao
1/2 ČLprášok do pečiva
2 PLvoda
2 PLolej
štipka soli

Krém:

750 mlmlieko
8-10 PLcukor
225 gstrúhaný kokos
225 gmaslo
2 balenia vanilkový puding

Ganache:

200 g (kvalitná)horká čokoláda
200 mlšľahačková smotana

Okrem toho:

tmavý, pikantný (napr. čučoriedkový, z čiernych ribezlí a pod.)džem
na korpus (1:1 amaretto a voda, cca 120 ml)punč

Na ozdobu:

2 krabice kokosových bonbónovLindt
lupienkystrúhaný kokos

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
Korpus
  1. Bielka vyšľaháme so štipkou soli.
  2. Postupne pridávame cukor.
  3. Šľaháme, kým je pena pekne lesklá a cukor sa rozpustí.
  4. Zašľaháme žĺtka. Potom vodu a olej.
  5. Nakoniec už len ručne vmiešame preosiatu múku s práškom do pečiva.
  6. Dno tortovej formy vyložíme papierom na pečenie.
  7. Piškótu vylejeme do formy, vyrovnáme a pečieme vo vopred vyhriatej rúre pri teplote 180 °C asi 15-17 minút.
  8. Korpusy si môžme upiecť aj deň vopred.
Krém
  1. 450 ml mlieka s cukrom a kokosom povaríme 5-7 minút.
  2. Pridáme na menšie kúsky pokrájané maslo a miešame na miernom ohni, kým sa hmoty nespoja.
  3. Vo zvyšnom mlieku rozmiešame práškový puding a vlejeme do kokosovo-maslovej zmesi a krátko povaríme, kým puding nezhustne.
  4. Krém necháme vychladiť.
Ganache
  1. Smotanu privedieme do varu.
  2. Odstavíme z ohňa.
  3. Pridáme nadrobno nalámanú čokoládu.
  4. Miešame, kým je krém krásny hladký.
  5. Chladnutím krém tuhne. Ak by pri natieraní príliš rýchlo tuhol, stačí nahriať nôž a tak rozotierať krém.
  Skladanie torty
  1. Korpus pokropíme punčom. Potrieme tenkou vrstvou džemu.
  2. Potom natrieme polovicu krému. Priložíme korpus a postupujeme rovnako.
  3. Posledný korpus pokropíme a potrieme tenkou vrstvou džemu.
  4. Celú tortu potrieme ganache.
  5. Ozdobíme kokosovými bonbónmi a plátkami kokosu, prípadne podľa vlastnej fantázie.
  6. Tortu držíme v chladničke.
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť