Čokoládové Truffle v ovocnom púdri

Pridal: adkas-tastyfood, 5.6.2015
Kategorie: Dezerty
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKUNahraj fotku a pochváľ sa
Tieto trufflesú výborné a ovocný cukrový púder im dodáva zaujímavú chuť. Veľmi jednoduché na prípravu a jemná staroružová farba im pridáva na straktívnom vzhľad. Lyofinizované jahody (mrazom sušené ovocie, ktoré si zachováva 100% chuť) som raz videla v Marks&Spencer, ale vtedy som ich nekúpila. Teraz som sa zahrala na Popolušku a nazbierala som ich z corn flakes. Tak už nebudem viacej napínať a pozrite sa, ako si vyrobiť tieto chutné a vzdľadovo zaujímavé truffles.
FOTKA OD VÁS
Pridal: adkas-tastyfood, 5.6.2015
Kategorie: Dezerty
SUROVINY
200 ghorká čokoláda
100 gmliečna čokoláda
1-2 PL (u mňa Amareto)ovocný likér
125 gmascarpone
Na obaľovanie:
3-4 PL (maliny, jahody)lyofilizované ovocie
4 PLpráškový cukor
- Nad parou rozpustíme čokolády.
- Necháme vychladiť.
- V miske rozmišame mascarpone a pridáme likér.
- Postupne zašľaháme rozpustenú, vychladenú čokoládu.
- Prikryjeme fóliou a odložíme do chladničky stuhnúť.
- Necháme iba do chvíle, kým z hmoty môžeme pomocou malej lyžičky formovať truffle vo veľkosti vlašského orecha.
- Lyofilizované ovocie rozmixujeme aj s práškovým cukrom (asi na dvakrát). Výborne mi poslúžil elektrický mlynček na kávu.
- Čokoládové truffle obaľujeme v ovocnom púdri.
- Truffle držíme v chladničke, pred podávaním necháme chvíľku postáť pri izbovej teplote.
KOMENTÁRE K RECEPTU