NajRecept.sk Dezerty Čokoládové Truffle v ovocnom púdri
Čokoládové Truffle v ovocnom púdri
Recept Čokoládové Truffle v ovocnom púdri
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
adkas-tastyfood    ·   5.6.2015

Čokoládové Truffle v ovocnom púdri

Tieto trufflesú výborné a ovocný cukrový púder im dodáva zaujímavú chuť. Veľmi jednoduché na prípravu a jemná staroružová farba im pridáva na straktívnom vzhľad. Lyofinizované jahody (mrazom sušené ovocie, ktoré si zachováva 100% chuť) som raz videla v Marks&Spencer, ale vtedy som ich nekúpila. Teraz som sa zahrala na Popolušku a nazbierala som ich z corn flakes. Tak už nebudem viacej napínať a pozrite sa, ako si vyrobiť tieto chutné a vzdľadovo zaujímavé truffles.

Suroviny
200 g
horká čokoláda
100 g
mliečna čokoláda
1-2 PL (u mňa Amareto)
ovocný likér
125 g
mascarpone

Na obaľovanie:

3-4 PL (maliny, jahody)
lyofilizované ovocie
4 PL
práškový cukor
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Nad parou rozpustíme čokolády.
  2. Necháme vychladiť.
  3. V miske rozmišame mascarpone a pridáme likér.
  4. Postupne zašľaháme rozpustenú, vychladenú čokoládu.
  5. Prikryjeme fóliou a odložíme do chladničky stuhnúť.
  6. Necháme iba do chvíle, kým z hmoty môžeme pomocou malej lyžičky formovať truffle vo veľkosti vlašského orecha.
  7. Lyofilizované ovocie rozmixujeme aj s práškovým cukrom (asi na dvakrát). Výborne mi poslúžil elektrický mlynček na kávu.
  8. Čokoládové truffle obaľujeme v ovocnom púdri.
  9. Truffle držíme v chladničke, pred podávaním necháme chvíľku postáť pri izbovej teplote.
Dobrú chuť!
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár