Citrónovo-tvarohový cheesecake

Recept Citrónovo-tvarohový cheesecake

Pridal: Martina Schmidtova, 6.6.2015

Kategorie: Torty, Dezerty

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Včera som piekla cheescake deťom na raňajky a dnes kvôli sebe :) snehové pusinky. Obidve sladkosti milujem. Cheescake sa zjedol skoro celý už večer. Nasťastie som pár kúskov na raňajky ušetrila. Vo verzii s cereálnymi keksíkmi a tvarohom je to skvelá forma raňajok. Hlavne ak máte doma deti, ktoré skoro ráno nie sú nastavené na raňajkovanie. Ale niečomu takémuto sa len ťažko odoláva. Cheescake je vlastne veľmi jednoduchý koláč, ktorý zvládne aj začiatočník. Vlastne aj človek, čo nikdy nepiekol. Existujú aj verzie, v ktorých sa koláč nepečie len nechá v chladničke stuhnúť. Takže odpadá aj tá možno niekedy najnáročnejšia časť - pečenie. Ja rada experimentujem aj s korpusom. Mením druh sušienok a skúšam, ktoré by boli naj. A deti sú v tomto naozaj experti, hneď vám povedia že teda takto nie :). Takže už mám pár, ktoré viem, že nie je dobré použiť.

FOTKA OD VÁS

Pridal: Martina Schmidtova, 6.6.2015

Kategorie: Torty, Dezerty

SUROVINY

Korpus:

150 gmaslo
200 g (sušienky, ja som použila celozrnné)keksy
70 g (rôzne druhy)orechy

Náplň:

500 gtvaroh
3 ksvajce
3 ksžĺtok
100 gcukor
citrónová kôra
z polky citróna citrónová šťava

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Rúru si predhrejte na 170°C.
  2. Tortovú formu si vymažte maslom.
  3. V jednej mise zmiešajte podrvené keksíky s maslom a orechami.
  4. Potom zmes rukami vtlačte do formy.
  5. Na náplň si v mixéri vymiešajte vajíčka s cukrom.
  6. K nim pridajte cukor a citrńovú koru spolu so šťavou.
  7. Hotovú ochutenú zmes nalejte na pripravený korpus a dajte do rúry na cca 45 min alebo kým celá tvarohová hmota neztuhne.
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť