Bazalka v oleji

Recept Bazalka v oleji

Pridal: moj sladky svet, 19.6.2015

Kategorie: Prílohy

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Ako konzervovať bazalku aby sme ju mali stále ako čerstvú? Jedným zo spôsobov je mrazenie a druhý naložiť listy do oleja. Získame tak aromatický ochutený olej, ktorým môžeme dochucovať jedlá.

FOTKA OD VÁS

Pridal: moj sladky svet, 19.6.2015

Kategorie: Prílohy

SUROVINY

listybazalka
olivový olej
soľ

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Listy bazalky umyjeme pod tečúcou vodou. Použijeme len tie zelené. Zožltnuté či s tmavými škvrnami necháme radšej tak.
  2. Poukladáme ich na utierku a necháme ich 1-2 hodiny vyschnúť (aby ostali bez kvapiek vody).
  3. Na dno pohára nasypeme trochu soli a vložíme vrstvu listov bazalky, znovu posypeme soľou a vrstvy takto opakujeme až do naplnenia pohára.
  4. Zalejeme ich olivovým olejom, pričom listy zľahka stláčame smerom ku dnu, aby vyšiel spomedzi nich vzduch.
  5. Naplnený pohár uzavrieme a skladujeme v chlaničke 6-8 týždňov.
Pri ich použití, či použití oleja dávame pozor, aby sme jedlo nepresolili,nakoľko listy aj olej sú dostatočne slané. Možno zostanú listy bazalky trochu zvädnuté, ale na chuti nestratia.
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť