Bazalka v oleji

Bazalka v oleji

By 19. júna 2015

Ako konzervovať bazalku aby sme ju mali stále ako čerstvú? Jedným zo spôsobov je mrazenie a druhý naložiť listy do oleja. Získame tak aromatický ochutený olej, ktorým môžeme dochucovať jedlá.

 

Ingredients

Instructions

  1. Listy bazalky umyjeme pod tečúcou vodou. Použijeme len tie zelené. Zožltnuté či s tmavými škvrnami necháme radšej tak.
  2. Poukladáme ich na utierku a necháme ich 1-2 hodiny vyschnúť (aby ostali bez kvapiek vody).
  3. Na dno pohára nasypeme trochu soli a vložíme vrstvu listov bazalky, znovu posypeme soľou a vrstvy takto opakujeme až do naplnenia pohára.
  4. Zalejeme ich olivovým olejom, pričom listy zľahka stláčame smerom ku dnu, aby vyšiel spomedzi nich vzduch.
  5. Naplnený pohár uzavrieme a skladujeme v chlaničke 6-8 týždňov.

Pri ich použití, či použití oleja dávame pozor, aby sme jedlo nepresolili,nakoľko listy aj olej sú dostatočne slané. Možno zostanú listy bazalky trochu zvädnuté, ale na chuti nestratia.

Bazalka v oleji

Print

Život je ako recept na tortu. Ak sa budete držať obvyklých ingrediencií, upečiete tortu, ale už vopred budete vedieť, akú bude mať chuť. Druhí ju ochutnajú, ocenia, ale rýchlo zabudnú. Chce to vždy štipku geniality v každom recepte, aby neumrel s posledným ochutnaným kúskom. (Carlo Peparello)


Môj blog: www.mojsladkysvet.blogspot.it

1 hviezdička2 hviezdičky3 hviezdičky4 hviezdičky5 hviezdičiek (Žiadne hodnotenie)
Loading...

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *