NajRecept.sk Prílohy Bazalka v oleji
Bazalka v oleji
Recept Bazalka v oleji
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
moj sladky svet    ·   19.6.2015

Bazalka v oleji

Ako konzervovať bazalku aby sme ju mali stále ako čerstvú? Jedným zo spôsobov je mrazenie a druhý naložiť listy do oleja. Získame tak aromatický ochutený olej, ktorým môžeme dochucovať jedlá.

Suroviny
listy
bazalka
olivový olej
soľ
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Listy bazalky umyjeme pod tečúcou vodou. Použijeme len tie zelené. Zožltnuté či s tmavými škvrnami necháme radšej tak.
  2. Poukladáme ich na utierku a necháme ich 1-2 hodiny vyschnúť (aby ostali bez kvapiek vody).
  3. Na dno pohára nasypeme trochu soli a vložíme vrstvu listov bazalky, znovu posypeme soľou a vrstvy takto opakujeme až do naplnenia pohára.
  4. Zalejeme ich olivovým olejom, pričom listy zľahka stláčame smerom ku dnu, aby vyšiel spomedzi nich vzduch.
  5. Naplnený pohár uzavrieme a skladujeme v chlaničke 6-8 týždňov.
Pri ich použití, či použití oleja dávame pozor, aby sme jedlo nepresolili,nakoľko listy aj olej sú dostatočne slané. Možno zostanú listy bazalky trochu zvädnuté, ale na chuti nestratia.
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár