Bazalka v oleji

Pridal: moj sladky svet, 19.6.2015
Kategorie: Prílohy
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKUNahraj fotku a pochváľ sa
Ako konzervovať bazalku aby sme ju mali stále ako čerstvú? Jedným zo spôsobov je mrazenie a druhý naložiť listy do oleja. Získame tak aromatický ochutený olej, ktorým môžeme dochucovať jedlá.
FOTKA OD VÁS
Pridal: moj sladky svet, 19.6.2015
Kategorie: Prílohy
SUROVINY
listybazalka
olivový olej
soľ
- Listy bazalky umyjeme pod tečúcou vodou. Použijeme len tie zelené. Zožltnuté či s tmavými škvrnami necháme radšej tak.
- Poukladáme ich na utierku a necháme ich 1-2 hodiny vyschnúť (aby ostali bez kvapiek vody).
- Na dno pohára nasypeme trochu soli a vložíme vrstvu listov bazalky, znovu posypeme soľou a vrstvy takto opakujeme až do naplnenia pohára.
- Zalejeme ich olivovým olejom, pričom listy zľahka stláčame smerom ku dnu, aby vyšiel spomedzi nich vzduch.
- Naplnený pohár uzavrieme a skladujeme v chlaničke 6-8 týždňov.
KOMENTÁRE K RECEPTU