Baklažánovo-feniklové ragú s cesnakovými polentovými hranolkami

Recept Baklažánovo-feniklové ragú s cesnakovými polentovými hranolkami
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Už začínajú povestné letné horúčavy, a preto je potrebné náš jedálniček trochu odľahčiť. Nemusíme nutne jesť šaláty, stačí ak si pripravíme ľahké bezmäsité jedlo. Baklažánovo-feniklové ragú môžete podávať ako hlavný chod, ale napríklad aj pre zarytých mäsožravcov, ako skvelú prílohu ku grilovanému mäsku. Skvelo ho dopĺňajú polentové hranolky s cesnakom.

FOTKA OD VÁS

SUROVINY

Na polentu:

1 hrnček (instantná)polenta
1 lvoda
2 strúčiky cesnak
soľ
(mleté, štvorfarebné)korenie

Ragú:

1 ksbaklažán
1 ksčervená cibuľa
1/2 buľvyfenikel
(lúpané) 1 konzervaparadajky
soľ
mleté čierne korenie
olivový olej
1 strúčik cesnak
čerstvé oregano

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Polentu vsypeme za stáleho miešania do vriacej osolenej vody a varíme až do zhustnutia (cca 3 minúty, za stáleho miešania, pozor - prská).
  2. Odstavíme, osolíme podľa potreby, okoreníme a pridáme prelisovaný cesnak.
  3. Vyklopíme na plech vyložený papierom na pečenie a necháme úplne vychlanúť, nakrájame na 1 cm široké pásiky a opečieme ich na olivovom olejo do zlatista.
  4. Baklažán prekrojíme po dĺžke na polovicu, nakrájame na plátky, osolíme a necháme ,,vypotiť", opláchneme.
  5. Na pancivu dáme asi 2 PL olivového oleja, rozpálime a baklažán po dávkach postupne opečieme z oboch strán (dosť nasáva olej, takže v prípade, že už všetok vpil, môžeme ešte pridať).
  6. Baklažán vyberieme.
  7. Cibuľu prekrojíma na polovicu a nakrájame na plátky.
  8. Dáme na panvicu, krátko restujeme a následne pridáme na plátky nakrájaný fenikel.
  9. Opekáme asi 1-2 minúty.
  10. Pridáme baklažán, osolíme, okoreníme.
  11. Pridáme paradajky a restujeme až do zhustutia.
  12. Pridáme prelisovaný cesnak, odstavíme a posypeme čerstvým oreganom.
  13. Podávame s polentovými hranolkami ako  hlavné jedlo alebo ako zeleninovú prílohu ku grilovanému mäsu.
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť