Baklažánovo-feniklové ragú s cesnakovými polentovými hranolkami

Pridal: Spinava kuchyna je s, 15.6.2015
Kategorie: Zeleninové šaláty, Šaláty, Zdravé recepty, Fitness, Chuťovky
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKUNahraj fotku a pochváľ sa
Už začínajú povestné letné horúčavy, a preto je potrebné náš jedálniček trochu odľahčiť. Nemusíme nutne jesť šaláty, stačí ak si pripravíme ľahké bezmäsité jedlo. Baklažánovo-feniklové ragú môžete podávať ako hlavný chod, ale napríklad aj pre zarytých mäsožravcov, ako skvelú prílohu ku grilovanému mäsku. Skvelo ho dopĺňajú polentové hranolky s cesnakom.
FOTKA OD VÁS
Pridal: Spinava kuchyna je s, 15.6.2015
Kategorie: Zeleninové šaláty, Šaláty, Zdravé recepty, Fitness, Chuťovky
SUROVINY
Na polentu:
1 hrnček (instantná)polenta
1 lvoda
2 strúčiky cesnak
soľ
(mleté, štvorfarebné)korenie
Ragú:
1 ksbaklažán
1 ksčervená cibuľa
1/2 buľvyfenikel
(lúpané) 1 konzervaparadajky
soľ
mleté čierne korenie
olivový olej
1 strúčik cesnak
čerstvé oregano
- Polentu vsypeme za stáleho miešania do vriacej osolenej vody a varíme až do zhustnutia (cca 3 minúty, za stáleho miešania, pozor - prská).
- Odstavíme, osolíme podľa potreby, okoreníme a pridáme prelisovaný cesnak.
- Vyklopíme na plech vyložený papierom na pečenie a necháme úplne vychlanúť, nakrájame na 1 cm široké pásiky a opečieme ich na olivovom olejo do zlatista.
- Baklažán prekrojíme po dĺžke na polovicu, nakrájame na plátky, osolíme a necháme ,,vypotiť", opláchneme.
- Na pancivu dáme asi 2 PL olivového oleja, rozpálime a baklažán po dávkach postupne opečieme z oboch strán (dosť nasáva olej, takže v prípade, že už všetok vpil, môžeme ešte pridať).
- Baklažán vyberieme.
- Cibuľu prekrojíma na polovicu a nakrájame na plátky.
- Dáme na panvicu, krátko restujeme a následne pridáme na plátky nakrájaný fenikel.
- Opekáme asi 1-2 minúty.
- Pridáme baklažán, osolíme, okoreníme.
- Pridáme paradajky a restujeme až do zhustutia.
- Pridáme prelisovaný cesnak, odstavíme a posypeme čerstvým oreganom.
- Podávame s polentovými hranolkami ako hlavné jedlo alebo ako zeleninovú prílohu ku grilovanému mäsu.
KOMENTÁRE K RECEPTU