Amarantovo-ryžové žemličky (bezlepkové)

Recept Amarantovo-ryžové žemličky (bezlepkové)

Pridal: Spinava kuchyna je s, 21.6.2015

Kategorie: Pečivo

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Včera sme ochutnali bezlepkový chlieb od Schär, ktorý nám prišiel v uvítacom balíčku. No úprimne - je to des. Za tie peniaze čo zaň pýtajú žiadna sláva, bez chuti, v ústach sa čudne rozpúšťa a vy iba na prázdno prežúvate. Myslela som, že na tieto bezlepkové žemličky, ktoré som piekla už dávnejšie nedám recept, lebo na druhý - tretí deň boli tvrdé. No keďže ich hriankovač (prípadne rúra) dokáže vzkriesiť tak som sa rozhodla, že predsa len pridám recept. Tieto žemličky sú pripravené bez použitia kupovanej bezlepkovej zmesi.

FOTKA OD VÁS

Pridal: Spinava kuchyna je s, 21.6.2015

Kategorie: Pečivo

SUROVINY

240 gamarantová múka
80 gryžová celozrnná múka
200 gzemiakový škrob
2 ČLpsyllia
14 g (sušené)droždie
štipka cukru
1 ČLsoľ
360 gvlažná voda

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Všetky suroviny spolu zmiešame (nahprv suché, potom pridáme vodu) a vypravujeme vareškou hladké cesto (ak je potrebné pridáme trochu vody).
  2. Cesto prikryjeme a necháme 1 až 1 a pol hodiny kysnúť.
  3. Po vykysnutí navlhčenými rukami vytvarujeme žemličky, dáme na plech vyložený papierom a necháme kysnúť ešte cca 45 minút.
  4. Rúru si vopred vyhrejeme na 200 stupňov (aj s plechom na spodku), žemličky po vykysnutí narežeme a vložíme do vyhriatej rúry, na spodný plech nalejeme pohár studene vody a pečieme cca 30 minút.
  5. Necháme vychladnúť na mriežke.
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť