Tip na nedeľný obed| Francúzske zemiaky & Mramorový cheesecake
Letné teploty sú tu, nikomu z nás sa nechce stáť pol dňa pri sporáku. Pripravte si osviežujúci obed, ktorý zvládnete počas teplých dní nielen pripraviť ale aj zjesť.
Polievka: Gaspačo
Polievka Gaspačo (Gaspacho) je studená polievka určená na teplé dni. Zasýti a schladí zároveň. Gaspačo sa pripravuje zo surovej zeleniny. Existujú rôzne verzie tejto polievky pochádzajúcej z Andalúzie. Obľúbená je najmä v teplých oblastiach počas letného obdobia.
Ingrediencie:
uhorka - 300 g
rajčiny - 500 g
cibuľa - 1 menší kus
cesnak - 1 strúčik
olivový olej
soľ
korenie
bazalka
oregano
chlieb
Postup prípravy nájdete tu: Gaspačo
Hlavné jedlo: Francúzske zemiaky
Francúzi nepoznajú parížsky šalát ani francúzske zemiaky. Tieto jedlá sú našími rýdzo slovenskými, pričom si osvojili názvy tejto krajiny. Príprava Francúzskych zemiakov je jednoduchá a zvládne ich aj kuchársky začiatočník.
Ingrediencie:
zemiaky - cca 1,5 kg
vajce - 4 ks (uvarené na tvrdo)
saláma - do tohto receptu je najlepšia slovenská točená saláma - najlacnejšia)
šľahačková smotana - 1 ks
soľ
korenie
majorán
Postup prípravy nájdete tu: Francúzske zemiaky
Dezert: Zebra cheesecake
Zebra cheesecake, v ktorom sa spojila klasická chuť s kakaovou. Hodí sa ako koláč ku káve, či ako torta :-)
Ingrediencie:
Postup prípravy nájdete tu: Zebra cheesecake