NajRecept.sk Dezerty Taliansky jablkový koláč
Taliansky jablkový koláč
Recept Taliansky jablkový koláč
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
klaura    ·   4.5.2015

Taliansky jablkový koláč

Recept som našla na stránkach foodblogerky Sonii Vladykovej. Keď navštívite jej blog, ocitnete sa v talianskej kuchyni plnej vôní a pochúťok stredomoria. Pôvodný názov koláčika je Ciambella di mele, teda Jablkový veniec a je v talianskych domácnostiach veľmi obľúbený. Oslovil ma svojou jednoduchosťou týkajúcou sa surovín, ale najmä prípravy. Patrí totiž medzi "hrnčekové" recepty :) Ja som však nedodržala formu pôvodného múčnika, za čo sa autorke ospravedlňujem. Vôbec mu to ale neubralo na jemnosti a nadýchanosti.

Suroviny
1 kelímok (smotanový, žiadne želatínové náhražky)
biely jogurt
1,5 kelímku (jemný, kryštálový)
cukor
1 balenie
vanilkový cukor
3 ks
vajce
1 kelímok
slnečnicový olej
3 kelímky
hladká múka
1 balenie
prášok do pečiva
3 väčšie
jablká
hrozienka
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Jablká očistíme a nakrájame na drobné kocky.
  2. Potom si v mise zmiešame jogurt s cukrom a vanilkovým cukrom, do toho zapracujeme 3 celé vajcia a dobre vyšľaháme.
  3. Pridáme olej, múku s PDP a nakoniec očistené a nakrájané jablká.
  4. Cesto vylejeme do okrúhlej formy, ktorá má v strede "komín", a ktorú sme si dobre vymastili a vysypali hrubou múkou.
  5. Vrch ešte môžeme ozdobiť jablkami.
  6. Pečieme  pri 180 stupňoch  30 - 35 minút.  Pred podávaním pocukrujeme.
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár