Taliansky jablkový koláč

Taliansky jablkový koláč

By 4. mája 2015

Recept som našla na stránkach foodblogerky Sonii Vladykovej. Keď navštívite jej blog, ocitnete sa v talianskej kuchyni plnej vôní a pochúťok stredomoria. Pôvodný názov koláčika je Ciambella di mele, teda Jablkový veniec a je v talianskych domácnostiach veľmi obľúbený. Oslovil ma svojou jednoduchosťou týkajúcou sa surovín, ale najmä prípravy. Patrí totiž medzi "hrnčekové" recepty 🙂

Ja som však nedodržala formu pôvodného múčnika, za čo sa autorke ospravedlňujem. Vôbec mu to ale neubralo na jemnosti a nadýchanosti.

Ingredients

Instructions

  1. Jablká očistíme a nakrájame na drobné kocky.
  2. Potom si v mise zmiešame jogurt s cukrom a vanilkovým cukrom, do toho zapracujeme 3 celé vajcia a dobre vyšľaháme.
  3. Pridáme olej, múku s PDP a nakoniec očistené a nakrájané jablká.
  4. Cesto vylejeme do okrúhlej formy, ktorá má v strede "komín", a ktorú sme si dobre vymastili a vysypali hrubou múkou.
  5. Vrch ešte môžeme ozdobiť jablkami.
  6. Pečieme  pri 180 stupňoch  30 - 35 minút.  Pred podávaním pocukrujeme.

Taliansky jablkový koláč 3
Taliansky jablkový koláč 2
Taliansky jablkový koláč 1

Print

klaura

Volám sa Laura ... zo všetkého najradšej sa venujem dvom činnostiam, a to vareniu a fotografovaniu ... ani sama neviem, čo mám radšej ... často spájam tieto dve záľuby do jednej ... a potom vznikajú moje fotorecepty ... :) srdečne vás uvítam na mojom blogu www.klaura-dnes.blogspot.sk.sk

1 hviezdička2 hviezdičky3 hviezdičky4 hviezdičky5 hviezdičiek (Žiadne hodnotenie)
Loading...

Jedna odpoveď pre Taliansky jablkový koláč

  1. frantisek

    super

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *