Taliansky jablkový koláč

Recept Taliansky jablkový koláč

Pridal: klaura, 4.5.2015

Kategorie: Dezerty

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Recept som našla na stránkach foodblogerky Sonii Vladykovej. Keď navštívite jej blog, ocitnete sa v talianskej kuchyni plnej vôní a pochúťok stredomoria. Pôvodný názov koláčika je Ciambella di mele, teda Jablkový veniec a je v talianskych domácnostiach veľmi obľúbený. Oslovil ma svojou jednoduchosťou týkajúcou sa surovín, ale najmä prípravy. Patrí totiž medzi "hrnčekové" recepty :) Ja som však nedodržala formu pôvodného múčnika, za čo sa autorke ospravedlňujem. Vôbec mu to ale neubralo na jemnosti a nadýchanosti.

FOTKA OD VÁS

Pridal: klaura, 4.5.2015

Kategorie: Dezerty

SUROVINY

1 kelímok (smotanový, žiadne želatínové náhražky)biely jogurt
1,5 kelímku (jemný, kryštálový)cukor
1 balenievanilkový cukor
3 ksvajce
1 kelímok slnečnicový olej
3 kelímkyhladká múka
1 balenieprášok do pečiva
3 väčšiejablká
hrozienka

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Jablká očistíme a nakrájame na drobné kocky.
  2. Potom si v mise zmiešame jogurt s cukrom a vanilkovým cukrom, do toho zapracujeme 3 celé vajcia a dobre vyšľaháme.
  3. Pridáme olej, múku s PDP a nakoniec očistené a nakrájané jablká.
  4. Cesto vylejeme do okrúhlej formy, ktorá má v strede "komín", a ktorú sme si dobre vymastili a vysypali hrubou múkou.
  5. Vrch ešte môžeme ozdobiť jablkami.
  6. Pečieme  pri 180 stupňoch  30 - 35 minút.  Pred podávaním pocukrujeme.
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť