Špargľovo-špenátová pena

Pridal: adkas-tastyfood, 10.5.2015
Kategorie: Zdravé recepty, Fitness, 15 minútovky, Chuťovky
Nahraj fotku a pochváľ sa
Krásny, jednoduchý recept plný vitamínov. Okrem toho je aj veľmi chutný. Očarila ma jeho jemne zelená fatba, len škoda, že sa mi ju nepodarilo zachytiť na fotografii. Musím sa ešte veľmi veľa učiť. Kombinácia špargle a špenátu so strúčikom cesnaku a správnou dávkou ochucovadiel bol výsledkom jedného veľmi zaujímavého dezertu naslano. Ja vždy vravievam, ak jedno dochutíme štipkou lásky, úspech je zaručený. Tento "slaný" dezert by som konzistenciou prirovnala k panna cotte. Ak máte radi túto konzistenciu, tak môžem iba doporučiť vyskúšať. Rozpis ingrediencii je na 4 porcie.
Pridal: adkas-tastyfood, 10.5.2015
Kategorie: Zdravé recepty, Fitness, 15 minútovky, Chuťovky
SUROVINY
Na ozdobu:
- Špargľu umyjeme, osuším. Odstránime drevnaté končeky ak treba.
- Hrubší plátok masla rozpustíme na panvici a pargľu opečieme cca 4-5 minút. Vyberieme na papierovú utierku.
- Želatinové plátky namočíme do studenej vody.
- Do tej istej panvice, v ktorej sme opiekli špargľu nalejeme šľahačkovú smotanu, mlieko, pridáme cesnak, osolíme. Okoreníme podľa chuti.
- Povaríme a celkové množstvo zredukujeme na cca 350 ml.
- Pridáme špargľu, necháme prejsť varom asi 10 sekúnd.
- Odstavíme z ohňa a pridáme veľkú hrsť baby špenátu.
- Zamiešame, kým špenát trochu zmäkne.
- Rozmixujeme ponorným mixérom.
- Pridáme vyžmýkané želatínové plátky do teplej rozmixovanej zmesi a miešame, kým sa želatína celkom rozpustí.
- Prelejeme (prepasírujeme) zmes cez husté sitko. Je to trošku pracnejší úkon, ale stojí to za tú námahu.
- Dáme do studenej vody (aj s nádobou, v ktorej sme zmes mixovali), a keď je už zmes studená, ale ešte stále riedka, opatrne vmiešame dotuha vyšľahané vaječné bielko.
- Penu nalejeme do pohárov a odložíme na pár hodín do chladničky stuhnúť.
- Pred podávaním ozdobíme.