Sójové obaľované kocky

Recept Sójové obaľované kocky

Pridal: Bez krutosti, 13.5.2015

Kategorie:

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Vôbec neviem, ako chutia kuracie kúsky z fast foodu, ale vzhľadom mi ich pripomínajú. Každopádne je to super vec na pohostenie návštevy. Skúste tieto kúsky urobíť napríklad na Silvestra. Výborne sa hodia na zobkanie, takže k nim nezabudnite urobiť nejaký dip - napr. sojanézový alebo rajčinový. Prípadne nejaký kúpte, pretože jedlo už samo o sebe zravé nie je, takže s dipom to nezachránite :) Suroviny sú pre 2 - 3 osoby.

FOTKA OD VÁS

Pridal: Bez krutosti, 13.5.2015

Kategorie:

SUROVINY

1 baleniesójové kocky
1 ks (alebo zeleninový bujón)vegan bujón
(bez glutamánu)korenie na kura
niekoľko PLcelozrnná múka
sušené bylinky
sušený cesnak
soľ
kukuričné vločky
na smaženieolej

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Uvarte vo vývare sójové kocky (asi 15 minút), zlejte, prepláchnite studenou vodou a vymáčajte z nich vodu. Posypte korením na kura a soľou. Dajte bokom.
  2. Nachystajte si misu s celozrnnou múkou alebo hraškou (múka s prímesou hrachu) - začnite s 1/2 hrnčekom hraškou ak ju skúšate prvý krát.
  3. Do hrašky vsypeme sušené bylinky, soľ, sušený cesnak a príp. ďalšie korenie podľa chuti.
  4. Rozmiešame a postupne prilievame studenú vodu. Vytvorte konzistenciu takú, aby pripomínala vajíčka. Pokiaľ budete zmes riediť, rozhodne to nevadí.
  5. Rozdrvte vločky na menšie kúsky a vsypte ich do druhej misky.
  6. Rozpáľte olej a začnite obaľovať kocky.
  7. Najskôr v hraške, následne vo vločkách. Vhoďte do oleja a osmažte. Vyplatí sa nesmažiť prudko, aby sa stihla hraška dobre spracovať. Pokiaľ vám hraška na sójovej kocke nedrží, prisypte trochu hrašky. Pokiaľ sa s ňou zle pracuje, máte ju pravdepodobne príliš hustú a nebojte sa ju zriediť.
  8. Osmažte kocky, vhoďte do obrúska a vysajte tuk. Ochutnate prvý kúsok a v prípade, že je málo výrazná chuť, ochuťte kocky alebo zmes (hrašku).
  9. Podávame so zemiakmi ako hlavné jedlo, prípadne iba so zeleninou (čerstvou/varenou/pečenou) ako desiatu/večeru alebo s dipom na oslavách.
Na fotke s čerstvou zeleninou a s pečenou dyňou a cesnakom.
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť