NajRecept.sk Zdravé recepty Quinoa, špenát s medvedím cesnakom a stratené vajce
Quinoa, špenát s medvedím cesnakom a stratené vajce
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Andrea Mackova    ·   23.5.2015

Quinoa, špenát s medvedím cesnakom a stratené vajce

Základ pre túto večeru tvoria čerstvé špenátové listy zo záhradky od Lyduš, kamarát priniesol veľkú viazaničku práve názbieraného medvedieho cesnaku. Quinoa bola už dlho na pláne :) Recepty uvádzam vo verzii pre jednu osobu.

NAJLEPŠIE RECEPTY

Suroviny

Špenát s medvedím cesnakom:

1 PL
maslo
za hrsť
špenát
za hrsť
medvedí cesnak
soľ

Stratené vajce s tymiánom:

1 ks
vajce
1/2 l
voda
2 PL
vínný ocot
soľ
(dala som tymián)
čerstvé bylinky
čierne mleté korenie
Postup receptu
Vytlačiť
Quinoa
  1. Prepláchla som ju v  sitku a spolu s vývarom som ju v pomere 1:2 nechala na slabom ohni variť, presne 20 minút.
  2. Potom ešte 5-10 minút prikrytá "dochádzala" podobne ako ryža. Súbežne a veľmi rýchlo,  v priebehu posledných 5 minút nachystám špenát aj stratené vajce.
Špenát s medvedím cesnakom
  1. Šenátové listy umyjem a prepláchnem.
  2. Sparím vriacou vodou.
  3. Maslo roztopím v malom hrnci s rúčkou.
  4. Pridám sparený špenát a umytý medvedí cesnak.
  5. Minútku orestujem, premiešam, dosolím a vypnem.
Stratené vajce s tymiánom Stratené vajce pripravujem po jednom. V tej istej vode môžem uvariť aj dve - tri, ale jedno po druhom, nie naraz. Ideálne v užšom vyššom hrnci. Jedno vajce varím 3 minúty, je vhodné to presne stopovať.
  1. Najskôr si pripravím vývar pozostávajúci z byliniek a soli.
  2. Keď voda zovrie, pridám vínny ocot.
  3. Tesne predtým, ako do pripraveného vývaru vhodím - rozbijem vajíčko (domáce sa u nás stali samozrejmosťou), vidličkou vytvorím v hrnci s vývarom vír.
  4. Varím na strednej teplote a keď prejde stanovený čas, vajíčko vyberiem plytkou naberačkou so sitkom.
  5. To už mám na tanieri pripravenú quinoa, práve dokončený špenát - na ten opatrne položím vajce.
  6. Tanier dozdobím trochou demi glace.
  7. Vajce obradne nakrojím a posypem čierným mletým korením a skrášlim lístkom čerstvej bylinky.
Dobrú chuť!

Video ochutnávky

Krátke video ochutnávky, ktorým neodoláte

Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár

Najnovšie recepty

Každý deň tipy na chutný chod pre celú rodinu

Viac receptov