Quinoa, špenát s medvedím cesnakom a stratené vajce

Recept Quinoa, špenát s medvedím cesnakom a stratené vajce

Pridal: Andrea Mackova, 23.5.2015

Kategorie: Zdravé recepty, Chuťovky, Šaláty

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Základ pre túto večeru tvoria čerstvé špenátové listy zo záhradky od Lyduš, kamarát priniesol veľkú viazaničku práve názbieraného medvedieho cesnaku. Quinoa bola už dlho na pláne :) Recepty uvádzam vo verzii pre jednu osobu.

FOTKA OD VÁS

Pridal: Andrea Mackova, 23.5.2015

Kategorie: Zdravé recepty, Chuťovky, Šaláty

SUROVINY

Špenát s medvedím cesnakom:

1 PLmaslo
za hrsťšpenát
za hrsťmedvedí cesnak
soľ

Stratené vajce s tymiánom:

1 ksvajce
1/2 lvoda
2 PLvínný ocot
soľ
(dala som tymián)čerstvé bylinky
čierne mleté korenie

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
Quinoa
  1. Prepláchla som ju v  sitku a spolu s vývarom som ju v pomere 1:2 nechala na slabom ohni variť, presne 20 minút.
  2. Potom ešte 5-10 minút prikrytá "dochádzala" podobne ako ryža. Súbežne a veľmi rýchlo,  v priebehu posledných 5 minút nachystám špenát aj stratené vajce.
Špenát s medvedím cesnakom
  1. Šenátové listy umyjem a prepláchnem.
  2. Sparím vriacou vodou.
  3. Maslo roztopím v malom hrnci s rúčkou.
  4. Pridám sparený špenát a umytý medvedí cesnak.
  5. Minútku orestujem, premiešam, dosolím a vypnem.
Stratené vajce s tymiánom Stratené vajce pripravujem po jednom. V tej istej vode môžem uvariť aj dve - tri, ale jedno po druhom, nie naraz. Ideálne v užšom vyššom hrnci. Jedno vajce varím 3 minúty, je vhodné to presne stopovať.
  1. Najskôr si pripravím vývar pozostávajúci z byliniek a soli.
  2. Keď voda zovrie, pridám vínny ocot.
  3. Tesne predtým, ako do pripraveného vývaru vhodím - rozbijem vajíčko (domáce sa u nás stali samozrejmosťou), vidličkou vytvorím v hrnci s vývarom vír.
  4. Varím na strednej teplote a keď prejde stanovený čas, vajíčko vyberiem plytkou naberačkou so sitkom.
  5. To už mám na tanieri pripravenú quinoa, práve dokončený špenát - na ten opatrne položím vajce.
  6. Tanier dozdobím trochou demi glace.
  7. Vajce obradne nakrojím a posypem čierným mletým korením a skrášlim lístkom čerstvej bylinky.
Dobrú chuť!
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť