Quinoa, špenát s medvedím cesnakom a stratené vajce

Pridal: Andrea Mackova, 23.5.2015
Kategorie: Zdravé recepty, Chuťovky, Šaláty
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKUNahraj fotku a pochváľ sa
Základ pre túto večeru tvoria čerstvé špenátové listy zo záhradky od Lyduš, kamarát priniesol veľkú viazaničku práve názbieraného medvedieho cesnaku. Quinoa bola už dlho na pláne :) Recepty uvádzam vo verzii pre jednu osobu.
FOTKA OD VÁS
Pridal: Andrea Mackova, 23.5.2015
Kategorie: Zdravé recepty, Chuťovky, Šaláty
SUROVINY
Špenát s medvedím cesnakom:
1 PLmaslo
za hrsťšpenát
za hrsťmedvedí cesnak
soľ
Stratené vajce s tymiánom:
1 ksvajce
1/2 lvoda
2 PLvínný ocot
soľ
(dala som tymián)čerstvé bylinky
čierne mleté korenie
Quinoa
- Prepláchla som ju v sitku a spolu s vývarom som ju v pomere 1:2 nechala na slabom ohni variť, presne 20 minút.
- Potom ešte 5-10 minút prikrytá "dochádzala" podobne ako ryža. Súbežne a veľmi rýchlo, v priebehu posledných 5 minút nachystám špenát aj stratené vajce.
- Šenátové listy umyjem a prepláchnem.
- Sparím vriacou vodou.
- Maslo roztopím v malom hrnci s rúčkou.
- Pridám sparený špenát a umytý medvedí cesnak.
- Minútku orestujem, premiešam, dosolím a vypnem.
- Najskôr si pripravím vývar pozostávajúci z byliniek a soli.
- Keď voda zovrie, pridám vínny ocot.
- Tesne predtým, ako do pripraveného vývaru vhodím - rozbijem vajíčko (domáce sa u nás stali samozrejmosťou), vidličkou vytvorím v hrnci s vývarom vír.
- Varím na strednej teplote a keď prejde stanovený čas, vajíčko vyberiem plytkou naberačkou so sitkom.
- To už mám na tanieri pripravenú quinoa, práve dokončený špenát - na ten opatrne položím vajce.
- Tanier dozdobím trochou demi glace.
- Vajce obradne nakrojím a posypem čierným mletým korením a skrášlim lístkom čerstvej bylinky.
KOMENTÁRE K RECEPTU