50 g vločiek zalejeme vriacou vodou, tak aby boli úplne zakryté.
Prikryjeme a necháme úplne vsiaknúť (asi 20 minút).
Vo vode si rozrobíme droždie, pridáme štipku cukru, obe múky a namočené vločky a vareškou všetko zmiešame.
Cesto necháme odpočívať 10 minúť.
Následne ho vyklopíme na dobre pomúčenú dosku, posypeme múkou a párkrát preložíme.
Vložíme do misy vymazanej olejom a necháme kysnúť 1 hodinu.
Po nakysnutí zapracujeme do cesta 2 hrste vločiek. Následne cesto vyklopíme na pomúčenú dosku, rozdelíme na 4 časti a vytvarujeme rožky.
Tie vyváľame v múke a dáme na plech vyložený papierom na pečenie, prikryjeme a necháme kysnúť.
Potrieme vodou, posypeme hrubozrnnou soľou.
Rúru vyhrejeme na 220 stupňov (aj s plechom na spodku).
Vložíme pečivo, na spodný plech vylejeme pohár studenej vody, zavrieme, zoslabíme na 200 stupňov a pečieme asi 40 minút.