Ovsené pečivo

Recept Ovsené pečivo

Pridal: Spinava kuchyna je s, 14.5.2015

Kategorie: Pečivo

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

SUROVINY

50 govsené vločky
100 ml vlažná voda
1 ČLsušené droždie
140 gpšeničná celozdrnná múka
40 govsená múka
1/2 ČLsoľ
2 hrste ovsené vločky
hrubozrnná soľ
štipka cukru

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. 50 g vločiek zalejeme vriacou vodou, tak aby boli úplne zakryté.
  2. Prikryjeme a necháme úplne vsiaknúť (asi 20 minút).
  3. Vo vode si rozrobíme droždie, pridáme štipku cukru, obe múky a namočené vločky a vareškou všetko zmiešame.
  4. Cesto necháme odpočívať 10 minúť.
  5. Následne ho vyklopíme na dobre pomúčenú dosku, posypeme múkou a párkrát preložíme.
  6. Vložíme do misy vymazanej olejom a necháme kysnúť 1 hodinu.
  7. Po nakysnutí zapracujeme do cesta 2 hrste vločiek. Následne cesto vyklopíme na pomúčenú dosku, rozdelíme na 4 časti a vytvarujeme rožky.
  8. Tie vyváľame v múke a dáme na plech vyložený papierom na pečenie, prikryjeme a necháme kysnúť.
  9. Potrieme vodou, posypeme hrubozrnnou soľou.
  10. Rúru vyhrejeme na 220 stupňov (aj s plechom na spodku).
  11. Vložíme pečivo, na spodný plech vylejeme pohár studenej vody, zavrieme, zoslabíme na 200 stupňov a pečieme asi 40 minút.
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť