Ovsené pečivo

Ovsené pečivo

By 14. mája 2015

Instructions

  1. 50 g vločiek zalejeme vriacou vodou, tak aby boli úplne zakryté.
  2. Prikryjeme a necháme úplne vsiaknúť (asi 20 minút).
  3. Vo vode si rozrobíme droždie, pridáme štipku cukru, obe múky a namočené vločky a vareškou všetko zmiešame.
  4. Cesto necháme odpočívať 10 minúť.
  5. Následne ho vyklopíme na dobre pomúčenú dosku, posypeme múkou a párkrát preložíme.
  6. Vložíme do misy vymazanej olejom a necháme kysnúť 1 hodinu.
  7. Po nakysnutí zapracujeme do cesta 2 hrste vločiek. Následne cesto vyklopíme na pomúčenú dosku, rozdelíme na 4 časti a vytvarujeme rožky.
  8. Tie vyváľame v múke a dáme na plech vyložený papierom na pečenie, prikryjeme a necháme kysnúť.
  9. Potrieme vodou, posypeme hrubozrnnou soľou.
  10. Rúru vyhrejeme na 220 stupňov (aj s plechom na spodku).
  11. Vložíme pečivo, na spodný plech vylejeme pohár studenej vody, zavrieme, zoslabíme na 200 stupňov a pečieme asi 40 minút.

Ovsené pečivo

Print

Milujem jedlo, milujem varenie a milujem svoju rodinu a svojho priateľa, pre ktorého najčastejšie varím. On je mojim kritikom, ale aj inšpiráciou pri varení. Snažím sa variť zdravo, ale rada si pochutnám aj na dobrom pečenom mäsku. Verím, že vás moje recepty inšpirujú a pochutnáte si na nich.


Môj blog: www.spinavakuchyna.blogspot.sk

Kontakt na mňa: jacunska3@centrum.sk

1 hviezdička2 hviezdičky3 hviezdičky4 hviezdičky5 hviezdičiek (Žiadne hodnotenie)
Loading...

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *