Ovsené pečivo

Pridal: Spinava kuchyna je s, 14.5.2015
Kategorie: Pečivo
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKUNahraj fotku a pochváľ sa
FOTKA OD VÁS
Pridal: Spinava kuchyna je s, 14.5.2015
Kategorie: Pečivo
SUROVINY
50 govsené vločky
100 ml vlažná voda
1 ČLsušené droždie
140 gpšeničná celozdrnná múka
40 govsená múka
1/2 ČLsoľ
2 hrste ovsené vločky
hrubozrnná soľ
štipka cukru
- 50 g vločiek zalejeme vriacou vodou, tak aby boli úplne zakryté.
- Prikryjeme a necháme úplne vsiaknúť (asi 20 minút).
- Vo vode si rozrobíme droždie, pridáme štipku cukru, obe múky a namočené vločky a vareškou všetko zmiešame.
- Cesto necháme odpočívať 10 minúť.
- Následne ho vyklopíme na dobre pomúčenú dosku, posypeme múkou a párkrát preložíme.
- Vložíme do misy vymazanej olejom a necháme kysnúť 1 hodinu.
- Po nakysnutí zapracujeme do cesta 2 hrste vločiek. Následne cesto vyklopíme na pomúčenú dosku, rozdelíme na 4 časti a vytvarujeme rožky.
- Tie vyváľame v múke a dáme na plech vyložený papierom na pečenie, prikryjeme a necháme kysnúť.
- Potrieme vodou, posypeme hrubozrnnou soľou.
- Rúru vyhrejeme na 220 stupňov (aj s plechom na spodku).
- Vložíme pečivo, na spodný plech vylejeme pohár studenej vody, zavrieme, zoslabíme na 200 stupňov a pečieme asi 40 minút.
KOMENTÁRE K RECEPTU