Oreo zmrzlinová torta

Recept Oreo zmrzlinová torta

Pridal: Martina Schmidtova, 30.5.2015

Kategorie: Torty

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Viete že pre torty mám slabosť. Nedalo mi to a skúsila som zmrzlinovú. Musela som. Vedela som že korpus bude držať, aspoň kým sa neroztopí, odpadne pečenie - je teda veľká šanca že sa podarí :). A že bude presne taká akú ju chcem mať. Je to najlepšia letná verzia torty, s ktorou zaujmete, potešíte, ulahodíte. Trocha som váhala nad korpusom, aký zvoliť, či nejaký upiecť dopredu alebo nie. Nakoniec som sa rozhodla pre nepečený, spravený z keksov. Keď si pozriete americké recepty majú horzne veľa receptov so sušienkami Oreo. Tam sú to asi najobľúbenejšie keksíky. Ja sa priznám že by ma nenapadlo po nich siahnuť, ale deti, koli nim ichkupujem raz az čas. Podobajú sa našim starým známim Disko keksíkom a tie som ako dieťa mala veľmi rada. Takže som kúpila tri balenia keksíkov Oreo a pustila sa do "výroby".

FOTKA OD VÁS

Pridal: Martina Schmidtova, 30.5.2015

Kategorie: Torty

SUROVINY

Na korpus:

3 balenia keksovOreo
100 gmaslo

Zmrzlina:

370 ml (použila som kvalitný z Marks&Spencer)grécky jogurt
1 konzervasalko
370 mlsladká smotana

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
Korpus
  1. Kekse si podrvte, ideálne v nejakom food procesore (ja nemám pracovala som ručne :)), vytvorí sa kašovitá suchšia hmota. Ručne to chvíľu trvá, ale nevznikne vám taká hladká hmota ale o to ani nejde. Kľudne tam nechajte aj pár väčších kúskov.
  2. Pridáme roztopené maslo.
  3. Keď budete mať konzistenciu akú potrebujete na vytvorenie korpusu, pripravte si formu. Ideálna je forma na torty odnímatelnými bokmi. Ja som použila veľkú 18cm.
  4. Spodok som vyložila papierom na pečenie, a na to som rukami "utľapkala" hmotu z keksov.
  5. Hotové dajte na chvíľu do ladničky, aby kus ztuhlo.
Zmrzlina
  1. Zmrzlinu som zpracovala v zmrzlinovači Kitchenaid, ten som si dala dopredu zchladiť.
  2. Na samotnú zmrzlinu vymiešajte smotanu, na šľahačku.
  3. V druhej mise zmiešajte salko s jogurtom a pridajte smotanu.
  4. Hotovú zmes nalejte do zmrzlinovača a za 20 min. máte nadýchanú lahodnú zmrzlinku hotovú.
  5. Zchladenú zmes dajte do formy na korpus.
  6. Vložte do mrazničky aspoň na 3 hodiny, aby bol dobre ztvrdnutý celú korpus, a dala sa dať dole forma.
Na ozdobenie som použila čučoriedkový jogurt, len som postriekala a bolo :) Tak ako sa rýchlo topila tak sa aj zjedla.   
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť