Fotorecept| Kuracie kúsky pečené na kari
Vo vydávaní receptov na mäso úspešne pokračujem. Štandardná dráma cez víkend bola zažehnaná týmto receptom, upraveným podľa mňa z kuchyne Lidla na Ihnačákove kari. Pár základných surovín som upravila/doplnila/vymazala a vznikol jednoduchý nenáročný obed, ktorý uspokojil všetky naše chuťové bunky...
FOTKA OD VÁS
SUROVINY
(kúsky, podľa chuti)kuracie mäso
1/2brokolica
1 ks (stredne veľká)cuketa
hrsťcherry paradajky
soľ
kari korenie
korenie
jarná cibuľka
bobkový list
cesnak
150 mlsladká smotana
100 mlmlieko
olivový olej
- Osolila som a okorenila. Mäso som odložila do vymastenej zapekacej misky.
- Zeleninu som osolila a okorenila, pridala som bobkový list.
- Spolu som to celé nechala prevariť, trvalo to asi dve minúty.
- Túto zeleninovú zmes som naliala na prichystané mäso a pri 180 stupňoch som pokrm nechala piecť 45 minút.
KOMENTÁRE K RECEPTU