NajRecept.sk 15 minútovky Fotorecept| Vajce Benedikt
Fotorecept| Vajce Benedikt
Fotorecept| Vajce Benedikt
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
klaura    ·   24.5.2015

Fotorecept| Vajce Benedikt

Potrebujete naozaj výdatné raňajky ? Urobte si pošírované vajcia s holandskou omáčkou. Trochu viac roboty, možno budete potrebovať aj pomocníka, ale výsledok naozaj stojí za to. Recept je pre 4 osoby.

NAJLEPŠIE RECEPTY

Suroviny
4 ks (alebo toustový chlieb 8 ks)
žemle
8 plátov (alebo prerastená anglická slanina)
šunka
4 ks
vajce
ocot
soľ
korenie
(rukola, medvedí cesnak alebo baby špenát)
šalát
Holandská omáčka
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Najskôr urobíme holandskú omáčku a udržiavame ju teplú, nad parou, sem-tam premiešame.
  2. Opečieme šunku, žemle alebo tousty. A urobíme pošírované vajcia. D
  3. o väčšieho hrnca nalejeme dostatok vody, osolíme a vodu privedieme k varu. Stlmením ohňa udržujeme jej teplotu.
  4. Do väčšej naberačky dáme ocot a rozklepneme do neho vajce.
  5. Pomaly naberačku vnoríme do horúcej vody, chvíľu počkáme a potom vajce aj s octom vylejeme. Stopneme 3 minúty.
  6. Hotové vajce poznáte tak, že ho dierkovanou naberačkou nadvihnete z vody, bielok má byť na omak pevný a žĺtok mäkký a pružný.
  7. Hotové vajcia vyberte na papierovú utierku a nechajte odtiecť.
  8. Druhý, jednoduchší spôsob je, že do vriacej vody pridáte ocot, zamiešaním urobíte mierny vír a vajcia postupne do vody rozklepnete. Pozor - už nemiešať ! Po 3 minútach opatne dierovanou naberačkou vyberte vajcia na utierku.
A môžeme servírovať . Na tanier položíme žemľu, na ňu uložíme šunku alebo slaninu, niekoľko lístkov rukoly, opatrne vajce,nakoniec prelejte teplou holandskou omáčkou. Prajem vám dobrú chuť.

Video ochutnávky

Krátke video ochutnávky, ktorým neodoláte

Zbierky receptov

Vyberajte z najlepších receptov na jednom mieste

Viac zbierok
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár

Najnovšie recepty

Každý deň tipy na chutný chod pre celú rodinu

Viac receptov