Fotorecept| Vajce Benedikt

Fotorecept| Vajce Benedikt

Pridal: klaura, 24.5.2015

Kategorie: 15 minútovky, Chuťovky

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Potrebujete naozaj výdatné raňajky ? Urobte si pošírované vajcia s holandskou omáčkou. Trochu viac roboty, možno budete potrebovať aj pomocníka, ale výsledok naozaj stojí za to. Recept je pre 4 osoby.

FOTKA OD VÁS

Pridal: klaura, 24.5.2015

Kategorie: 15 minútovky, Chuťovky

SUROVINY

4 ks (alebo toustový chlieb 8 ks)žemle
8 plátov (alebo prerastená anglická slanina)šunka
4 ksvajce
ocot
soľ
korenie
(rukola, medvedí cesnak alebo baby špenát)šalát
Holandská omáčka

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Najskôr urobíme holandskú omáčku a udržiavame ju teplú, nad parou, sem-tam premiešame.
  2. Opečieme šunku, žemle alebo tousty. A urobíme pošírované vajcia. D
  3. o väčšieho hrnca nalejeme dostatok vody, osolíme a vodu privedieme k varu. Stlmením ohňa udržujeme jej teplotu.
  4. Do väčšej naberačky dáme ocot a rozklepneme do neho vajce.
  5. Pomaly naberačku vnoríme do horúcej vody, chvíľu počkáme a potom vajce aj s octom vylejeme. Stopneme 3 minúty.
  6. Hotové vajce poznáte tak, že ho dierkovanou naberačkou nadvihnete z vody, bielok má byť na omak pevný a žĺtok mäkký a pružný.
  7. Hotové vajcia vyberte na papierovú utierku a nechajte odtiecť.
  8. Druhý, jednoduchší spôsob je, že do vriacej vody pridáte ocot, zamiešaním urobíte mierny vír a vajcia postupne do vody rozklepnete. Pozor - už nemiešať ! Po 3 minútach opatne dierovanou naberačkou vyberte vajcia na utierku.
A môžeme servírovať . Na tanier položíme žemľu, na ňu uložíme šunku alebo slaninu, niekoľko lístkov rukoly, opatrne vajce,nakoniec prelejte teplou holandskou omáčkou. Prajem vám dobrú chuť.
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť