Fotorecept| Vajce Benedikt

Pridal: klaura, 24.5.2015
Kategorie: 15 minútovky, Chuťovky
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKUNahraj fotku a pochváľ sa
Potrebujete naozaj výdatné raňajky ? Urobte si pošírované vajcia s holandskou omáčkou. Trochu viac roboty, možno budete potrebovať aj pomocníka, ale výsledok naozaj stojí za to. Recept je pre 4 osoby.
FOTKA OD VÁS
Pridal: klaura, 24.5.2015
Kategorie: 15 minútovky, Chuťovky
SUROVINY
4 ks (alebo toustový chlieb 8 ks)žemle
8 plátov (alebo prerastená anglická slanina)šunka
4 ksvajce
ocot
soľ
korenie
(rukola, medvedí cesnak alebo baby špenát)šalát
Holandská omáčka
- Najskôr urobíme holandskú omáčku a udržiavame ju teplú, nad parou, sem-tam premiešame.
- o väčšieho hrnca nalejeme dostatok vody, osolíme a vodu privedieme k varu. Stlmením ohňa udržujeme jej teplotu.
- Do väčšej naberačky dáme ocot a rozklepneme do neho vajce.
- Hotové vajce poznáte tak, že ho dierkovanou naberačkou nadvihnete z vody, bielok má byť na omak pevný a žĺtok mäkký a pružný.
- Druhý, jednoduchší spôsob je, že do vriacej vody pridáte ocot, zamiešaním urobíte mierny vír a vajcia postupne do vody rozklepnete. Pozor - už nemiešať ! Po 3 minútach opatne dierovanou naberačkou vyberte vajcia na utierku.
KOMENTÁRE K RECEPTU