NajRecept.sk Zdravé recepty Fotorecept| Terina vhodná aj pre vegetariánov
Fotorecept| Terina vhodná aj pre vegetariánov
Fotorecept| Terina vhodná aj pre vegetariánov
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
adkas-tastyfood    ·   15.5.2015

Fotorecept| Terina vhodná aj pre vegetariánov

Túto terinu som nosila v hlave už veľmi dlho. No až teraz nadišiel čas k jej realizácii. Tá brokolica má akože predstavovať strom a tá mrkva akože kvietky :) Mala som ju uložiť bližšie k dnu stromu, aby to lepšie vyniklo. Nabudúce. Pre vegetariánov iba s kúskom chleba a pre nás mäsožravcov aj s kúskom šunky je celkom príjemnou zmenou počas veľkonočných sviatkov. Rozpis je na formu 31x11x 6.5cm.

Suroviny
500 g
hrudkovitý tvaroh
500 g (greek style)
biely jogurt
6 plátkov
želatína
200 ml
šľahačková smotana
1 ks (menšia)
brokolica
1 stredne veľká (príp. baby mrkva cca 12-15 ks)
mrkva
2-3 ks (tmavý, ražný chlieb na podložku, musí byť hustejšej konzistencie)
chlieb
soľ
biele mleté korenie
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Uvaríme mrkvu.
  2. Ochladíme a ošúpeme ju.
  3. Porežeme na tenké pásiky. Môžeme použiť aj baby mrkvu z konzervy, ušetráme si čas na prípravu mrkvy.
  4. Brokolicu rozoberieme na ružičky a dáme do osolenej vody na 2-3 minúty povariť.
  5. Skúsime stonku ak je zmäknutá (brokolica nesmie byť rozvarená), vyberieme do studenej vody. Brokolica schladená v studenej vode si zachová peknú zelenú farbu.
  6. Necháme dobre odkvapkať na sitku.
  7. Nožičky zrežeme na rovnakú dĺžku.
  8. Želatínové plátky namočíme v studenej vode a necháme ich postáť, kým nezmäknú.
  9. Tvaroh ponorným mixérom rozmixujeme dohladka.
  10. Pridáme jogurt, do tuha vyšľahanú šľahačkovú smotanu (150 ml) , ochutíme soľou a korením podľa chuti.
  11. Zmäknuté želatínové plátky vyžmýkame a zalejeme 50 ml šľahačkovej smotany.
  12. Na miernom ohni zahrejeme (nesmie sa variť!) a miešame, kým sa želatína rozpustí.
  13. Odoberieme asi 2 PL z tvarohovej zmesy a zamiešame s ropustenou želatínou.
  14. Potom to vmiešame do tvarohovo-smotanovej zmesi a dobre prešľaháme, aby sa želatína dostala rovnomerne do celej tvarohovo-smotanovej zmesi.
  15. Formu na biskupský chlebík vystelieme potravinárskou fóliou.
  16. Na dno uložíme asi 4 PL tvarohovo-smotanovej zmesi a rozotrieme ich na dno formy.
  17. Uložíme ružičky brokolice dolu hlavou.
  18. Prikryjeme ďalšou vrstvou tvarohovo-smotanovej zmesi (po končeky stopky na brokolici).
  19. Potom uložíme vedľa stoniek po celej dĺžke formy mrkvu a dáme poslednú tvarohovo-smotanovú vrstvu.
  20. Uložíme plátky chleba a zakryjeme fóliou.
  21. Uložíme do chladničky stuhnúť, najlepšie na celú noc.
 
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár