Fotorecept| Terina vhodná aj pre vegetariánov

Pridal: adkas-tastyfood, 15.5.2015
Kategorie: Zdravé recepty
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKUNahraj fotku a pochváľ sa
Túto terinu som nosila v hlave už veľmi dlho. No až teraz nadišiel čas k jej realizácii. Tá brokolica má akože predstavovať strom a tá mrkva akože kvietky :) Mala som ju uložiť bližšie k dnu stromu, aby to lepšie vyniklo. Nabudúce. Pre vegetariánov iba s kúskom chleba a pre nás mäsožravcov aj s kúskom šunky je celkom príjemnou zmenou počas veľkonočných sviatkov. Rozpis je na formu 31x11x 6.5cm.
FOTKA OD VÁS
Pridal: adkas-tastyfood, 15.5.2015
Kategorie: Zdravé recepty
SUROVINY
500 ghrudkovitý tvaroh
500 g (greek style)biely jogurt
6 plátkov želatína
200 mlšľahačková smotana
1 ks (menšia)brokolica
1 stredne veľká (príp. baby mrkva cca 12-15 ks)mrkva
2-3 ks (tmavý, ražný chlieb na podložku, musí byť hustejšej konzistencie)chlieb
soľ
biele mleté korenie
- Uvaríme mrkvu.
- Ochladíme a ošúpeme ju.
- Porežeme na tenké pásiky. Môžeme použiť aj baby mrkvu z konzervy, ušetráme si čas na prípravu mrkvy.
- Brokolicu rozoberieme na ružičky a dáme do osolenej vody na 2-3 minúty povariť.
- Skúsime stonku ak je zmäknutá (brokolica nesmie byť rozvarená), vyberieme do studenej vody. Brokolica schladená v studenej vode si zachová peknú zelenú farbu.
- Necháme dobre odkvapkať na sitku.
- Nožičky zrežeme na rovnakú dĺžku.
- Želatínové plátky namočíme v studenej vode a necháme ich postáť, kým nezmäknú.
- Tvaroh ponorným mixérom rozmixujeme dohladka.
- Pridáme jogurt, do tuha vyšľahanú šľahačkovú smotanu (150 ml) , ochutíme soľou a korením podľa chuti.
- Zmäknuté želatínové plátky vyžmýkame a zalejeme 50 ml šľahačkovej smotany.
- Na miernom ohni zahrejeme (nesmie sa variť!) a miešame, kým sa želatína rozpustí.
- Odoberieme asi 2 PL z tvarohovej zmesy a zamiešame s ropustenou želatínou.
- Potom to vmiešame do tvarohovo-smotanovej zmesi a dobre prešľaháme, aby sa želatína dostala rovnomerne do celej tvarohovo-smotanovej zmesi.
- Formu na biskupský chlebík vystelieme potravinárskou fóliou.
- Prikryjeme ďalšou vrstvou tvarohovo-smotanovej zmesi (po končeky stopky na brokolici).
KOMENTÁRE K RECEPTU