NajRecept.sk Dezerty Muffiny a Cupcakes Fotorecept| Orechovo-karamelová roláda
Fotorecept| Orechovo-karamelová roláda
Fotorecept| Orechovo-karamelová roláda
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Ywett    ·   8.5.2015

Fotorecept| Orechovo-karamelová roláda

Zbožňujem karamelové veterníky alebo karamelovú roládu, ale kedže na veterníky si zatiaľ netrúfam, tak k mojím blížiacim sa narodeninám, som upiekla túto roládu ;-)

Suroviny

Cesto:

4 ks
vajce
4 PL
hnedý cukor
4 PL
polohrubá múka
70 g (mleté lieskovce alebo vlašské orechy)
orechy
50 ml
horúca voda

Plnka:

150 g
maslo
379 g (karamel, jedna plechovka)
salko
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Najskôr vyšľaháme sneh.
  2. Vyšľaháme žĺtky s cukrom do penista a pridáme preosiatu múku.
  3. Vlejeme horúcu vodu a pridáme pomleté lieskovce.
  4. Opatrne vmiešame tuhý sneh.
  5. Cesto vylejeme na plech (ja som dala s rozmerom 36x26 cm) vyložený papierom na pečenie (papier som troška vymastila olejom) a upečieme 10-12 minút na 180 °C.
  6. Upečené cesto dáme hneď na vlhkú utierku a po 2 minútach, stočíme spolu s papierom do rolády a po vychladnutí opatrne stiahneme papier.
  7. Do hotového karamelu vmiešame maslo. A vyšľaháme. Dostať už hotový karamel, alebo sa dá uvariť a to tak, že konzervu kondezovaného sladeného mlieka vložíme do hrnca s vodou a 2-2,5 hod. varíme aby skaramelizovala.
  8. Potom konzervu necháme vychladnúť a po otvorení dobre vychladnutý karamel vymiešame s maslom.
  9. Roládu rozvinieme a natrieme plnkou (trochu plnky si necháme, na potretie vrchu rolády). A zvinieme.
  10. Potrieme vrch zvyšnou plnkou a posypeme mletými orechmi.
  11. Dáme stuhnúť do chladničky (ja som nedala, tak sa mi zle krájalo, tak mi treba :-P )
Prajem dobrú chuť!
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár