Fotorecept| Orechovo-karamelová roláda

Fotorecept| Orechovo-karamelová roláda

Pridal: Ywett, 8.5.2015

Kategorie: Muffiny a Cupcakes, Dezerty

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Zbožňujem karamelové veterníky alebo karamelovú roládu, ale kedže na veterníky si zatiaľ netrúfam, tak k mojím blížiacim sa narodeninám, som upiekla túto roládu ;-)

FOTKA OD VÁS

Pridal: Ywett, 8.5.2015

Kategorie: Muffiny a Cupcakes, Dezerty

SUROVINY

Cesto:

4 ksvajce
4 PLhnedý cukor
4 PLpolohrubá múka
70 g (mleté lieskovce alebo vlašské orechy)orechy
50 mlhorúca voda

Plnka:

150 gmaslo
379 g (karamel, jedna plechovka)salko

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Najskôr vyšľaháme sneh.
  2. Vyšľaháme žĺtky s cukrom do penista a pridáme preosiatu múku.
  3. Vlejeme horúcu vodu a pridáme pomleté lieskovce.
  4. Opatrne vmiešame tuhý sneh.
  5. Cesto vylejeme na plech (ja som dala s rozmerom 36x26 cm) vyložený papierom na pečenie (papier som troška vymastila olejom) a upečieme 10-12 minút na 180 °C.
  6. Upečené cesto dáme hneď na vlhkú utierku a po 2 minútach, stočíme spolu s papierom do rolády a po vychladnutí opatrne stiahneme papier.
  7. Do hotového karamelu vmiešame maslo. A vyšľaháme. Dostať už hotový karamel, alebo sa dá uvariť a to tak, že konzervu kondezovaného sladeného mlieka vložíme do hrnca s vodou a 2-2,5 hod. varíme aby skaramelizovala.
  8. Potom konzervu necháme vychladnúť a po otvorení dobre vychladnutý karamel vymiešame s maslom.
  9. Roládu rozvinieme a natrieme plnkou (trochu plnky si necháme, na potretie vrchu rolády). A zvinieme.
  10. Potrieme vrch zvyšnou plnkou a posypeme mletými orechmi.
  11. Dáme stuhnúť do chladničky (ja som nedala, tak sa mi zle krájalo, tak mi treba :-P )
Prajem dobrú chuť!
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť