Fotorecept| Lievance s jablkami a javorovým sirupom

Fotorecept| Lievance s jablkami a javorovým sirupom

Pridal: Zuzka, 1.5.2015

Kategorie: Sladké jedlá

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Kým sa dočkám už dlho plánovaného nákupu waflovača, teším sa aspoň z lievancov. Našla som si recept na tieto, s jablkami, javorovým sirupom a škoricou. Mala som predstavu, že urobím dva veľmi veľké lievance a medzi ne dám jablkovú plnku, ale nakoniec som trochu znížila svoje nároky a zmenšila som ich. Ale rozhodla som sa, že zasa nebudem troškáriť a išla som zlatou strednou cestou- ani veľké, ani malé.

FOTKA OD VÁS

Pridal: Zuzka, 1.5.2015

Kategorie: Sladké jedlá

SUROVINY

100 ghladká múka
1/2 ČLprášok do pečiva
1 PLhnedý cukor
1/8 ČLsoľ
2 ks (žĺtky a bielky zvášť)vajce
250 mlacidko
25 g (rozpustené, vychladené)maslo
jablko
škorica
hrsťvlašské orechy
2 PLjavorový sirup

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
[purerecipe
  1. Žĺtky som tyčovým mixérom vyšľahala do peny. Pridala som rozpustené maslo.
  2. V druhej miske som zmiešala múku, prášok do pečiva, sódu bikarbónu, hnedý cukor a soľ.
  3. Bielky som vyšľahala dotuha.
  4. Do žĺtkovej zmesi som primiešala múčnu zmes a nakoniec sneh z bielkov.
  5. Panvicu som potrela rozpusteným maslom a postupne som liala cesto. Jedna naberačka- jeden lievanec.
  6. Jablko som ošúpala, vybrala jadrinec a pokrájala som na kúsky.
  7. Na panvici som nechala rozpustiť kúsok masla a prihodila som k nemu jablká.
  8. Posypala som ich škoricou a nechala dusiť cca 5 minút.
  9. Pridala som vlašské orechy, poliala javorovým sirupom a ešte 3 minúty som nechala variť.
Teraz už len stačí umyť riad, položiť pred seba ešte teplý lievanec, na to si dať jablkovú zmes a môže sa jesť! ]
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť