Fotorecept| Králik na cibuľke

Fotorecept| Králik na cibuľke

Pridal: Zuzka, 14.5.2015

Kategorie: Králičie mäso, Mäso

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Pôvodne som mala zámer, urobiť tento recept s kuraťom, nevedela som zohnať pekné porcie králika. Nakoniec sa mi ale zadarilo nájsť krásne dve porcie, pripravené ako pre nás dvoch domov, takže nebolo o čom. Ako je vidieť ale aj na fotke, nakoniec mi tam jedna porcia kuraťa predsa len skončila, myslela som aj na obed do práce na druhý deň. Nedávam sem príliš často receptíky s mäsom, ale v tomto prípade som proste nemala na výber. Skúste, úspech zaručený...

FOTKA OD VÁS

Pridal: Zuzka, 14.5.2015

Kategorie: Králičie mäso, Mäso

SUROVINY

(alebo kura)králik
(nadrobno nakrájaná)oravská slanina
1 ksjarná cibuľka
2 ks (červená, pokrájaná nadrobno)cibuľa
bobkový list
pár guličiek čerstvé čierne korenie
nové čierne korenie
250 ml kurací vývar
250 mlsvetlé pivo
1 hrsťstrúhanka
soľ
korenie

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. V hrnci, ktorý môže ísť aj do rúry, som na rozohriatom oleji nechala opekať cibuľu so slaninou cca 15 minút.
  2. Pridala som porcie mäsa, osolila, okorenila, z oboch strán som ich opiekla, zaliala pivom a vývarom a nechala som to celé prejsť varom.
  3. Hrniec som prikryla alobalom, a pri 180 stupňoch som mäso nechala dusiť hodinu v rúre.
  4. Po hodine som dala alobal dole a pri 200 stupňoch som ho ešte nechala dopiecť a zároveň chytiť farbu.
S prílohou som sa veľmi netrápila, dali sme si k tomu čerstvé bagetky, úplne ideál.
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť