Fotorecept | Koložvárska kapusta
Klasika, ktorá nesklame a vždy chutí.
Ingredients
- kyslá kapusta - 1 kg
- ryža - 1 hrnček (250 ml)
- mleté bravčové mäso - 0,5 kg
- cibuľa
- cesnak
- smotana na varenie - 0,5 l
- vajce - 2 ks
- bravčová masť
- čierne mleté korenie
- sladká paprika
- soľ
Instructions
- Začal som ryžou, hrnček premytej ryže som orestoval na lyžici bravčovej masti, osolil som a zalial 2 hrnčekmi vriacej vody. Pod pokrievkou som dusil asi 15 minút.
- Na masti som medzitým restoval na cibuľke a cesnaku mleté mäso, dochutené čerstvo mletým korením, sladkou paprikou a soľou.
- Polovicu kyslej kapusty som naukladal na spodok pekáča, na ňu som dal kolieska klobásy a uvarenú ryžu, na ryžu orestované mleté mäso.
- V sladkej smotane som rozmiešal dve vajcia, zalial som takmer hotovú koložvársku kapustu a nechal v rúre ešte 15 minút.
- Podával som s lyžicou kyslej smotany 🙂
Pridaj komentár