NajRecept.sk Mäso Mleté mäso Fotorecept | Koložvárska kapusta
Fotorecept | Koložvárska kapusta
Fotorecept | Koložvárska kapusta
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
S varechou v ruke    ·   6.5.2015

Fotorecept | Koložvárska kapusta

Klasika, ktorá nesklame a vždy chutí.

Suroviny
1 kg
kyslá kapusta
1 hrnček (250 ml)
ryža
0,5 kg
mleté bravčové mäso
cibuľa
cesnak
0,5 l
smotana na varenie
2 ks
vajce
bravčová masť
čierne mleté korenie
sladká paprika
soľ
Postup receptu
Vytlačiť
[purerecipe ]
  1. Začal som ryžou, hrnček premytej ryže som orestoval na lyžici bravčovej masti, osolil som a zalial 2 hrnčekmi vriacej vody. Pod pokrievkou som dusil asi 15 minút.
  2. Na masti som medzitým restoval na cibuľke a cesnaku mleté mäso, dochutené čerstvo mletým korením, sladkou paprikou a soľou.
  3. Polovicu kyslej kapusty som naukladal na spodok pekáča, na ňu som dal kolieska klobásy a uvarenú ryžu, na ryžu orestované mleté mäso.
  4. V sladkej smotane som rozmiešal dve vajcia, zalial som takmer hotovú koložvársku kapustu a nechal v rúre ešte 15 minút.
  5. Podával som s lyžicou kyslej smotany :)
 
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár