Fotorecept | Inteligentný zákusok

Fotorecept | Inteligentný zákusok

Pridal: adkas-tastyfood, 10.5.2015

Kategorie: Dezerty

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Náhodou mi prišiel pod ruku recept na Inteligentný krémeš. Piekla som ho už pred nejakým časom a akosi som pozabudla na tento jednoduchý a zaujímavý zákusok. V práci s kolegynkou často zvykneme preberať, čo variť a piecť cez víkend. Keďže tento zákusok nepoznala a pre mňa dokonale spĺňal moju poredstavu, tak padlo rozhodnutie : ,,tento víkend bude Inteligentný zákusok." Možno ho niektorí poznáte pod názvom Inteligetný krémeš, ja som si ho premenovala na zákusok. Jednoducho krémeš je krémeš. Prečo inteligentný? Pretože všetky ingrediencie sa zmiešajú dokopy, vylejú na plech a zákusok pri pečení vytvorí 3 vrstvy. Spodná vrstva (akože podložka) mi pripomína lístkové cesto, keď mierne navlhne od plnky. Stredná časť pripomína vanilkový puding a vrchnú časť tvorí veľmi jemnučká piškóta. Neveríte? Pozrite sa ako na to. Suroviny sú na plech 30 x 40 cm.

FOTKA OD VÁS

Pridal: adkas-tastyfood, 10.5.2015

Kategorie: Dezerty

SUROVINY

1 liter (studené z chladničky)mlieko
250 g (roztopiť, vychladiť)maslo
10 kusov vajce
250 g (jemný)kryštálový cukor
2 KLvanilkový extrakt
250 gpolohrubá múka
štipkasoľ

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Žĺtka našľaháme s cukrom do peny. Šľaháme, kým sa cukor roztopí a objem vajec s cukrom zdvojnásobí.
  2. Potom po častiach za stáleho miešania pridáme rozpustené a vychladené maslo.
  3. Pridáme vanilkový extrakt a mlieko. Stále šľaháme.
  4. Primiešame preosiatú múku.
  5. Nakoniec už len ručne vmiešame krúživými pohybmi (zľahka) tuhý sneh z bielkov, ktorý sme vyšľahali so štipkou soli.
  6. Vylejeme (doslova, pretože zmes je tekutá) na vymastený a múkou vysypaný plech a pečieme vo vyhriatej rúre pri 175 - 180 °C počas 35 - 40 minút. Tento údaj je len informačný, keďže každá rúra pečie inak. Vrch má byť zlatistý a môže prasknúť, nie je to na škodu.Stred zákusku sa môže zdať mierne nedopečený, pri pohybe akoby bol ešte tekutý (prostriedok sa môže pri pohybe zatriasť), ale je to dobre. Pri chladnutí zákusok stuhne.
  7. Zákusok necháme vychladnúť a preložáme do chladničky poriadne zachladiť na niekoľko hodín. Najlepšie chutí dobre vychladený priamo z chladničky. Pred podávaním poprášime práškovým cukrom.
   
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť