Fotorecept | Hrnčeková knedľa

Fotorecept | Hrnčeková knedľa

Pridal: klaura, 13.5.2015

Kategorie: Prílohy

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Konečne som sa odhodlala a urobila som ju chutila všetkým :) Z uvedeného množstva mi vyšlo týchto 6 klasických raňajkových šálok, čo je 6 porcií.

FOTKA OD VÁS

Pridal: klaura, 13.5.2015

Kategorie: Prílohy

SUROVINY

4 ksrožky
3 ksvajce
300 mlmlieko
100 gmaslo
180 gpolohrubá múka
1 baleniekypriaci prášok
1 KLsoľ

Na vymastenie formy:

tuk
hrubá múka

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Najskôr si rožky nakrájame na menšie kocky a polejeme ich roztopeným maslom.
  2. V mlieku rozhabarkujeme žĺtka, pridáme soľ a vylejeme na rožky. Zamiešame a necháme chvíľu postáť.
  3. Zatiaľ z bielok ušľaháme tuhý sneh, spolu s múkou a kypriacim práškom pridáme k rožkom. Môžme pridať aj petržlenovú vňať a mleté čierne korenie.
  4. Šálky dobre vymažeme maslom a vysypeme hrubou múkou alebo strúhankou.
  5. Knedľovou  zmesou naplníme šálky do 2/3, uhladíme a vložíme do hrnca s vodou. Voda má siahať asi do polovice šálok.Je dobré dať pod šálky kovovú vložku, alebo poskladanú utierku, aby sa priamo nedotýkali dna hrnca a nepopraskali od platne. Vriacu vodu v pohode vydržia.
  6. Varíme 40 - 45 minút na slabom plameni zakryté pokrievkou.
  7. Po uvarení šálky opatrne vyberieme,  po chvíli knedle vyklopíme a nakrájame.
A servírujeme:  Pečená krkovička s cesnakom a cibuľou, dusená kvasená kapusta a hrnčekové knedle    
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť