Fotorecept| Croissanty

Fotorecept| Croissanty

By 22. mája 2015

Pripraviť domáce croissanty nie je až také zložité, ako sa zdá. Len potrebujeme viac času. Nevyžaduje si ho ich príprava, ale čas kysnutia.
Suroviny sú na 20 ks.

 

Ingredients

Instructions

  1. Zo surovin okrem masla vymiesime cesto, dáme do misky (väčšej, lebo cesto bude kysnúť), zakryjeme fóliou a dáme do chladničky.
  2. Necháme takto cesto kysnúť 12 hodín (najlepšie v noci). Nič sa nestane, ak bude kysnúť 3-4 hodiny viac.
  3. Potom zoberieme stuhnuté maslo a vyvaľkáme na hrúbku asi 0,5 cm medzi dvomi papiermi na pečenie. Ja používam jeden papier ten, v ktorom bolo maslo zabalené a vyvaľkám ho práve na rozmer tohto obalu.
  4. Dáme ho do chladničky a vyvaľkáme vykysnuté cesto.
  5. Z masla stiahneme papier a za pomoci druhého ho položíme na kysnuté cesto tak, aby maslo nezakrývalo asi 1/3 tohto cesta.
  6. Preložíme práve túto časť bez masla sprava doľava (ako vidíme na obrázku), potom zľava doprava.Croissanty 1
  7. Pokračujeme zložením cesta v jednej tretine zhora nadol a takisto zdola nahor.
  8. Takto zložené cesto rozvaľkáme a znovu poskladáme podľa predošlého postupu.
  9. Cesto dáme na 1-2 hodiny znovu do chladničky.
  10. Potom ho vyberieme a vyvaľkáme, poskladáme rovnakým postupom ešte 3x.
  11. Vyvaľkáme posledný raz na hrúbku asi 0,5 cm a nakrájame na trojuholníky. Croissanty 2
  12. Tie stočíme od širšej strany smerom ku špicu, pričom koniec jemne naťahujeme. Croissanty tak budú krajšie.
  13. Zrolované ich dáme na plech. Ja dávam stále aj papier na pečenie, tak mi zostane plech relatívne čistý a mám menej roboty s umývaním 🙂
  14. Zakryjeme ich fóliou a necháme kysnúť, kým zdvojnásobia svoj objem (1-2 hodiny).Croissanty 3
  15. Upečieme pri 170 °C.Croissanty 4

 

 

Print

Život je ako recept na tortu. Ak sa budete držať obvyklých ingrediencií, upečiete tortu, ale už vopred budete vedieť, akú bude mať chuť. Druhí ju ochutnajú, ocenia, ale rýchlo zabudnú. Chce to vždy štipku geniality v každom recepte, aby neumrel s posledným ochutnaným kúskom. (Carlo Peparello)


Môj blog: www.mojsladkysvet.blogspot.it

1 hviezdička2 hviezdičky3 hviezdičky4 hviezdičky5 hviezdičiek (Žiadne hodnotenie)
Loading...

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *